Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη σχέση του με τον κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος, λέγοντας ότι «εδώ και χρόνια ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της συκοφαντίας. Από τότε που εναντιώθηκα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης καταδεικνύοντας την καταστροφική λογική των μνημονίων στα οποία μάς έσυραν. Από το 2012 έχει αρχίσει η συγκεκριμένη φιλολογία για σχέσεις μου με τον κ. Σόρος».

«Γκαιμπελική πρακτική»

Και συνέχισε: «Πρόκειται για καθαρά γκαιμπελική πρακτική: λέμε ένα τεράστιο ψέμα, του προσθέτουμε μια μικρή αλήθεια και το επαναλαμβάνουμε έως ότου γίνει πιστευτό. Επιτρέψτε μου να σας καταγράψω την πραγματικότητα (κάτι που έχω κάνει ήδη πολλές φορές).

Με τον κ. Σόρος έχουμε συμπέσει μία και μοναδική φορά: τη 13η Απριλίου 2012, στο Βερολίνο, σε πάνελ συζήτησης με θέμα την κρίση του ευρώ (υπάρχει και σχετικό βίντεο στο YouTube). Μετά τη λήξη του πάνελ οι συμμετέχοντες (περί τα 12 άτομα) συμφάγαμε. Με τον κ. Σόρος ανταλλάξαμε απόψεις για περίπου πέντε λεπτά. Αυτή ήταν η σχέση μου μαζί του. Τελεία και παύλα. Ολα αυτά που λέγονται ότι στις ΗΠΑ εργαζόμουν γι” αυτόν, ότι όσο ήμουν υπουργός συνέφαγα μαζί του στο Βερολίνο κ.λπ. είναι οικτρές συκοφαντίες. Kαλώ τους συκοφάντες να κομίσουν αποδείξεις ή να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger