Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα μπουν 12 νέα πρόσωπα, μετά τις διαρροές στις δυο ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία ορισμένων υπουργών.

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, βέβαια θεωρείται η αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Δημήτρη Στρατούλη, του Κώστα Ησυχου, του Νίκου Χουντή (ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί), της Νάντιας Βαλαβάνη (κι η ίδια έχει υποβάλει την παραίτηση της), ενώ ήδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναλάβει τα ηνία τουυ υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη θέση του κ. Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα καταλάβει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τελικά ο Νίκος Βούτσης θα παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή, έτοιμοι για… υπουργοποίηση είναι οι κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Βίτσας, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος σημειωτέον μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης ήταν ο πρώτος βουλευτής έκανε δηλώσεις στο περιστύλιο και μάλιστα είχε και πολύ καλή διάθεση… Ειδικότερα, ο κ. Βαρεμένος αναμένεται να πάει είτε στη θέση του κ. Ήσυχου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είτε στη θέση του Νίκου Χουντή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όσον αφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρείται δεδομένη η αντικατάταση της -είτε με παραίτηση είτε με πρόταση μομφής- και για τη θέση της «ακούγονται» οι κ.κ. Βίτσας και Μητρόπουλος.

Στο μεταξύ, στη θέση της κ. Βαλαβάνη δεν αποκλείεται να πάει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για τον οποίο δεν έχει καμία αντίρρηση και ο τσάρος της Οικονομίας, κ. Τσακαλώτος.





Ποιοι άλλοι βουλευτές «ακούγονται» για το υπουργικό
Εξάλλου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για υπουργοποίηση «παίζουν» -εκτός των άλλων- και τα εξής ονόματα: Όλγα Γεροβασίλη, Μάκης Μπαλαούρας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Νίκος Φίλης, Γιάννης Αμανατίδης (που προέρχεται από την Αριστερή Πτέρυγα, αλλά ψήφισε «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης), αλλά και για τη 27χρονη Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, που επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος.



Ποιοι αρνήθηκαν… υπουργείο

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναζήτησε κι άλλα στελέχη από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο αλλά αρνήθηκαν. Ο λόγος για τους κκ. Σάββα Ρομπόλη, Γιάννη Κουζή και Δημήτρη Μπούρλο, ενώ φήμες θέλουν να έχει γίνει πρόταση και στον οικονομολόγο Χαράλαμπο Γκότση.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger