Ένα επτασφράγιστο μέχρι σήμερα οπότε και γνωστοποιήθηκε μυστικό το οποίο στο άκουσμά του προκάλεσε έντονο προβληματισμό, αμηχανία και «παγωμάρα» σε πολύ κόσμο,  αποκαλύφθηκε σε αίθουσα δικαστηρίου της Γλασκώβης.
Μια 30χρονη αποκάλυψε αυτό που της συνέβη 21 χρόνια πριν κατά τη διάρκεια μιας κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Μπελσχίλ.
Η 30χρονη σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ήταν τότε 9 ετών και το σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα της πήρε φωτιά. Οι πυροσβέστες ναι μεν κατόρθωσαν να τη σβήσουν, η μητέρα της όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οπότε το μικρό κορίτσι φιλοξενήθηκε στο σπίτι της γιαγιάς του. Εκεί την επισκέφθηκε την ίδια κιόλας μέρα ένας από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση.
Ο Τζον ΜακΓκιν σήμερα 56 ετών σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος την οδήγησε σε ένα άλλο δωμάτιο για να παίξουν ένα παιχνίδι κι εκεί τη βίασε. Όπως ανέφερε το θύμα όταν τον ικέτεψε να σταματήσει την απείλησε πως αν πει σε κάποιον τι συνέβη θα σκότωνε τη μητέρα της.
Ο ΜακΓκίν αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά το βεβαρυμένο του ιστορικό μάλλον έκανε το δικαστήριο ακόμα πιο διστακτικό στο να τον πιστέψει. Όπως αποκαλύφθηκε ο δράστης είχε στο παρελθόν βιάσει και κακοποιήσει τη σύντροφό του, η οποία κατέθεσε ότι την έκανε να νιώθει σκουπίδι, ενώ ένα ακόμη κορίτσι κατέθεσε ότι την είχε χτυπήσει και μετά τη δωροδόκησε με γλυκά για να μη μιλήσει σε κανέναν.
Το θύμα από φόβο δεν είχε μιλήσει για 20 χρόνια αλλά τελικά αποφάσισε να τον καταγγείλει. Ο δράστης υποστήριξε ότι όλα είναι ψέμματα και ότι η 30χρονη προσπάθησε να τον εκβιάσει και να του πάρει χρήματα.
Το δικαστήριο όμως άκουσε και τη μαρτυρία της πρώην φίλης του, την οποία είχε γνωρίσει όταν εκείνη ήταν ακόμη έφηβη και αναγνώρισε τα σημάδια συστηματικής κακοποίησης που δεν μέτρησαν υπέρ της εκδοχής του πυροσβέστη.


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger