Επίθεση είχαμε  στο Λιμεναρχείο της Καλύμνου από "στίφη" λαθρομεταναστών τα οποία επιδίωξαν να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία από τον ιστό, να αναποδογυρίσουν περιπολικό του ΛΣ, ενώ είχαν "δασκαλευτεί¨" από εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας να μην δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα λεγοντάς τους ότι είναι παράνομο!

Οι κάτοικοι του νησιού πέταξαν μέχρι και δύο δυναμίτες για να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό εξέγερσης στο νησί τους.

Ο ύποπτος ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και διαφόρων αμερικανοκίνητων ΜΚΟ υπέρ των λάθρο και της κοινωνικής καταστροφής της χώρας αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά.


Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο τι θα συμβεί αν πολλοί από ατούς, που είναι και μουσουλμανικού θρησκεύματος προχωρήσουν σε ξέγερση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου και στοιβάζονται, από τα παράλια της Τουρκίας;

Δεν είναι μονο θέμα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και εθνικής καθώς αποτελούν την απαραίτητη προβοκάτσια για την Τουρκία ώστε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ειδικά σε μια εποχή που ταλανίζεται από εσωτερική πολιτική αστάθεια, και από ανάφλεξη σε όλη την νοτιοανατολική της επικράτεια.

Επεισόδια δημιούργησε ομάδα 80-100 λαθρομεταναστών, οι οποίοι εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλύμνου με πρόσχημα την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των διαδικασιών ταυτοποίησης τους, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες.


Άτομα αυτής της ομάδας αρνήθηκαν να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα,ισχυριζόμενοι ότι είναι παράνομο όπως τους ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας!

Η εν λόγω ομάδα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με καθοδηγητές 2-3 άτομα, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες με κραυγές ,υψωμένες γροθιές και σπρώχνοντας το περιπολικό όχημα του ΛΣ που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να κατεβάσουν και την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάλι αυτοπτών μαρτύρων που καθόντουσαν σε διπλανές καφετέριες ,όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό κλίμα που θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του Λιμενάρχη Καλύμνου Πλωτλαρχη Λ.Σ Ιωάννη Καραντζιούνη.

Ο Λιμενάρχης προσήλθε άμεσα στον χώρο, έθεσε σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου και ενημέρωσε το ΑΤ Καλύμνου, άνδρες του οποίου προσήλθαν με οπλισμό.

Η ομάδα των μεταναστών βλέποντας την άμεση αντίδραση και αποφασιστικότητα του Λιμεναρχείου να μην επιτρέψει το παραμικρό είδους έκτροπο και υπό την καθοδήγηση των 2-3 ατόμων που είχαν ως επικεφαλής, άρχισαν να διασκορπίζονται.

Εν τω μεταξύ στο χώρο του Λιμεναρχείου συγκεντρώθηκαν και αρκετοί κάτοικοι του νησιού ,οι οποίοι πληροφορήθηκαν τις προκλητικές ενέργειες των λαθρομεταναστών, προβληματισμένοι για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος του λιμανιού της Καλύμνου, αλλά και από τις ανεξέλγκτες διαστάσεις που παίρνει η είσοδος λαθρομεταναστών.

Και φυσικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά ,είναι άγνωστο οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού που μέχρι τώρα φροντίζουν τους πρόσφυγες, πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που συμβούν παρόμοια επεισόδια.

Δεν είναι τυχαίο, ότι κατά το χρόνο των επεισοδίων ρίφθηκαν από ύψωμα του νησιού, δύο δυναμίτες, προφανώς ως αντίδραση σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες μερίδας λαθρομεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και το ΑΤ Καλύμνου έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ετοιμότητας για να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Και μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν από ομάδα παράτυπων μεταναστών, λίγα μέτρα πιο κει, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία Σύριοι πρόσφυγες υπομονετικά με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους περιμένουν και βλέπουν με αγανάκτηση να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές.

Να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι από το χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και αφού έχει επέμβει το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.

Η τελευταία φωτογραφία είναι με τους Σύριους πρόσφυγες. Προφανώς οι λαθρομετανάστες που ξεκίνησαν τα επεισόδια προέρχονται από τα βάθη της Ασίας και σε πολιτισμούς καθόλου φιλικούς απέναντι στη χώρα μας.

Πενταπλασιασμό των παράνομων μεταναστών το α' επτάμηνο του 2015 συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2014 δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτά, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2015 συνελήφθησαν 156.726 μη νόμιμοι μετανάστες όταν ο αντίστοιχος αριθμός του 2014 ήταν 32.070! Την ίδια ώρα το α' επτάμηνο του έτους συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές 727 διακινητές έναντι 637 του 2014. 

Εκεί που πραγματικά τα νούμερα εντυπωσιάζουν είναι στην αλλαγή των σημείων εισόδου στη χώρα μας καθώς φέτος οι 126.250 μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν 8.738. Από το σύνολο των μεταναστών η συντριπτική πλειονότητα 88.264 είναι από τη Συρία, οι 32.414 από το Αφγανιστάν, οι 9.445 από το Πακιστάν, οι 5.421 από το Ιράκ. 

Τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν συνθήκες ασφυξίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και από την ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στη χώρα. Οι ροές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς από τον Φεβρουάριο που εφαρμόστηκε η νέα μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας συνελήφθησαν περισσότεροι από 55.000 λαθρομετανάστες παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 469%. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές της χωράς όπως τα ακριτικά Δωδεκάνησα που η αύξηση εκτινάχθηκε στο 1251%. 

Παράλληλα έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι πληροφορίες από την FRONDEX ότι τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας πέρασαν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες οι οποίοι είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια από τη Μυτιλήνη και τα άλλα ακριτικά νησιά.  Πριν λίγες ημέρες τα Σκόπια προχώρησαν σε αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη χώρα μας γεγονός που προκάλεσε τον εγκλωβισμό εκατοντάδων μεταναστών στα βόρεια σύνορα μας.  

Αξίζει να επισημανθεί πως στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία τα δέκα μεγάλα κυκλώματα διαθέτουν κεκαλυμμένα γραφεία και τοπικούς αντιπροσώπους που αναλαμβάνουν να κρύψουν και να τακτοποιήσουν τις πρώτες ημέρες τους παράνομους μετανάστες. Πέρυσι για παράδειγμα, είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία 40.000 μετανάστες από τις χώρες της Ασίας, τα ονόματα και στοιχεία των οποίων έδειξαν ότι είχαν περάσει από τη χώρα μας. 


 pronews.gr


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger