Σχεδόν 7.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού ο οποίος έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό παραλιακό δρόμο του νησιού, με τους καταστηματάρχες της περιοχής να αντιδρούν στα τεκταινόμενα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του kostoday.gr.

Ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι πλέον είναι «υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που καταγράφηκε χθες από ξένο ανταποκριτή με αστυνομικό να χαστουκίζει πρόσφυγα, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή και την απομάκρυνσή του από την υπηρεσιακή του θέση.

Ο κ.Κυρίτσης καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει λύση εντός της ημέρας, ενώ ζητά από την Αστυνομία τη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Στο νησί έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, για την εντατικοποίηση των ρυθμών ταυτοποίησης και την προώθηση των προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επιστολή Κυρίτση:

«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία.

Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη.

Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της:

-Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.

-Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.

-Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.

-Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια , προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο.

Ο κ. Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας».




ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger