Ηχηρή Απάντηση στις Απειλές των ΗΠΑ έστειλε η Ρωσία…

«Η Ρωσία αν δεχθεί επίθεση θα χτυπήσει τις εγκαταστάσεις της πυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ και αυτών των συμμάχων της», είναι το μήνυμα που στάλθηκε από το Βλαδίμηρο Πούτιν!

Ο Πούτιν δήλωσε: «Εάν η Ρωσία δεχθεί επίθεση, θα απαντήσει με αντίποινα στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας και των συμμάχων της όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο»...

«Οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ παγκόσμια, θα γίνει ο πρωταρχικός στόχος της ρωσικής αντεπίθεσης σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης κατά της χώρας μας».

Η ανάπτυξη της νέο ταξικής Αμερικανικής πυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, υπό το πρόσχημα της προστασίας των ευρωπαίων συμμάχων της συμμαχίας εναντίον μιας φανταστικής πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν, έχει αποτελέσει σημαντικό κτύπημα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι η ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα δεν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο αρνείται να παράσχει νομικές εγγυήσεις στη Μόσχα ότι τα συστήματα της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη δεν κατευθύνονται στρατηγικά σε πυρηνική αποτροπή των Ρώσων.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger