Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκπαιδεύονται από ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής αλλά και από αραβόφωνο υπάλληλο του υπ. Δημόσιας Τάξης με απόλυτη γνώση προσώπων στρατολογημένων από το ISIS.

Σε ειδική εκπαίδευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας για την πιθανή εισόδο τζιχαντιστών στη χώρα μας προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση του Γιάννη Πανούση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να εντοπίζονται έγκαιρα ύποπτα άτομα και δραστηριότητες. Μάλιστα, ενδεικτικό του «φόβου» που υπάρχει στις τάξεις της Αστυνομίας είναι ότι «δίνονται συνεχώς οδηγίες και κατευθύνσεις στους αστυνομικούς των περιφερειακών υπηρεσιών και ειδικότερα της πρώτης γραμμής για τη διενέργεια μεθοδικών ελέγχων για τη συλλογή και την αξιοποίηση πληροφοριών». Με άλλα λόγια, το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, καθώς οι πληροφορίες για τζιχαντιστές που περνούν τα σύνορα ολοένα και πληθαίνουν.

Η Interpol

Οι δίαυλοι επικοινωνίας, σύμφωνα με τον Γ. Πανούση, με τη Europol και την Interpol είναι πλήρως ανοιχτοί, την ώρα που οι ελληνικές Αρχές «παρακολουθούν στενά τις αναταραχές που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή (Συρία - Ιράκ) αναφορικά με τη δράση και τη μετακίνηση ισλαμιστών τρομοκρατών, για τυχόν εντοπισμό υπόπτων εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων».

Εξάλλου, στα νησιά (Κω, Μυτιλήνη κ.α.) όπου υπάρχει έντονη παρουσία μεταναστών έχουν σταλεί εδώ και μερικές ημέρες ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της ΕΥΠ, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εισόδου στην Ελλάδα τζιχαντιστών (που έχουν σχέδια για την περαιτέρω διάχυση τις ισλαμικής τρομοκρατίας σε χώρες τις Δύσης) με κάλυψη τους πρόσφυγες από τη Συρία. Τα κλιμάκια τις ΕΥΠ που βρίσκονται στα εν λόγω νησιά καλούνται να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα δύναμη της μυστικής υπηρεσίας και κυρίως να παρέχουν εξειδικευμένη ενημέρωση στους συναδέλφους τους σε ό,τι αφορά πρόσωπα και καταστάσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα σχέδιά του. Παράλληλα, το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που είναι ήδη τοποθετημένο στην Κω προέρχεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης τις Διεθνούς Τρομοκρατίας και πρόκειται για ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο έχει γνώση αλλά και εκπαίδευση των πρακτικών που ακολουθεί το ISIS προκειμένου να εισχωρήσει αθόρυβα στα δυτικά κράτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής περιλαμβάνει και έναν υπάλληλο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο οποίος είναι αραβόφωνος και έχει απόλυτη γνώση των πρακτικών των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και των προσώπων που έχουν στρατολογηθεί από το ISIS για τη μεταφορά του τρόμου στης δυτικές κοινωνίες.
Κι όλα αυτά όταν πριν από μικρό διάστημα οι ελληνικές διωκτικές Αρχές λάμβαναν επείγον σήμα από ξένη μυστική υπηρεσία (πιθανότατα τη CIA), στο οποίο αναφερόταν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν περάσει στην Ελλάδα με πτήση από Σαουδική Αραβία τέσσερις τζιχαντιστές. Τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αναζήτησαν εντατικά πιθανούς ύποπτους για συμμετοχή στον ΙSIS, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν φτάσει στη χώρα μας πιθανότατα με πλαστά διαβατήρια.

Oι καταζητούμενοι

Το σχετικό σήμα τόνιζε τότε ότι οι τέσσερις καταζητούμενοι κατάγονται πιθανότατα από τη Σαουδική Αραβία, ανάφερε τις ακριβείς ηλικίες τους, όμως τα ονόματα των «τζιχαντιστών» δεν ήταν πλήρη. Σε κάθε περίπτωση, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις λίστες επιβατών από πτήσεις από τη Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Επρόκειτο, πάντως, για την πρώτη... προειδοποίηση ξένων υπηρεσιών ότι η χώρα μας το επόμενο διάστημα ίσως αποτελέσει για τους τζιχαντιστές όχι απαραίτητα στόχο, αλλά τουλάχιστον σημείο διέλευσης για την πρόσβαση στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη. Εξάλλου, σύμφωνα με την απάντηση του Γ. Πανούση στη Βουλή, «ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για την παρουσία του στη χώρα». Οπως, δε, σημειώνει ο ίδιος, «οι διαβιούντες στη χώρα μας μουσουλμάνοι οικονομικοί μετανάστες ακολουθούν μετριοπαθή ενδοθρησκευτικά ρεύματα του Ισλάμ και δεν έχουν διαπιστωθεί ύποπτες εξτρεμιστικές δραστηριότητες ή φαινόμενα έντονης ριζοσπαστικοποίησης, που να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας».

Το ντοκιμαντέρ που προειδοποιούσε για «ελληνικό» χτύπημα

Παρά την προετοιμασία, κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να υποστηρίξει ότι οι ακραίοι υποστηρικτές του Αλλάχ δεν θα βρουν τρόπο να διεισδύσουν και στην Ελλάδα. Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το περίφημο ντοκιμαντέρ του ΙSIS για τα Βαλκάνια (όπου ανήκει και η Ελλάδα), στο οποίο οι δύο τζιχαντιστές ανέφεραν: «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στη Μακεδονία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ... μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες».

Αλέξανδρος Διαμαντης

πηγή

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger