Ο Θάνος Μαρίνος λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο την υπηρεσία BtcGreece.com, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράζει Βitcoins. Η ζήτηση του ψηφιακού νομίσματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

Το bitcoin άλλωστε δεν υπόκειται σε κεφαλαιακούς ελέγχους ή πληθωριστικές πιέσεις, ενώ σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» μπορεί να μην είναι χειροπιαστό, αλλά αξίζει όσο 236 χειροπιαστά δολάρια, σύμφωνα με την ισοτιμία της περασμένης Παρασκευής.

«Στόχος μας είναι να τοποθετηθούν περισσότερα από 1.000 τέτοια ΑΤΜ σε ολόκληρη την Ελλάδα», αναφέρει ο ιδρυτής της BtcGreece στην εφημερίδα. «Το 30% έως 40% των πελατών μας είναι κυρίως μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους με προμηθευτές και πελάτες στο εξωτερικό», σημειώνει.

Tι είναι το bitcoin
Το Bitcoin είναι ένα διαδικτυακό οικονομικό δίκτυο, που χρησιμοποιείται για αγορές μεταξύ των χρηστών του. Μοιάζει πολύ με τα μέχρι σήμερα «συμβατικά» δίκτυα πληρωμής, όπως οι πιστωτικές κάρτες ή το Paypal. Όμως το Bitcoin διαφέρει από αυτά και άλλες μεθόδους πληρωμής για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Πρώτον, είναι αποκεντρωμένο. Τα δίκτυα των πιστωτικών καρτών Visa και το Paypal ανήκουν σε κερδοσκοπικές εταιρείες, και η διαχείρισή τους γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει όφελος στους μετόχους. Το δίκτυο Bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν και δεν ελέγχεται από κανέναν. Έχει δομή peer-to-peer, με εκατοντάδες υπολογιστές να συνεργάζονται για να επεξεργαστούν τις συναλλαγές σε Bitcoin.

Η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική του σημαίνει ότι είναι το πρώτο εντελώς ανοικτό χρηματοπιστωτικό δίκτυο του κόσμου.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Πρεπει Να Σημειωσουμε Οτι Υπαρχει Και Το helleniccoin.gr Το Οποιο Ειναι 100% Ελληνικο Φτιαγμενο απο Ελληνες που Συναγωνιζετε αξια το μπιτκοην

    ΑπάντησηΔιαγραφή