Χτυπούν τα κράνη τους στην άσφαλτο και φωνάζουν συνθήματα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης

Λίγη μόνο ώρα πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έξω από την ΕΡΤ σημειώνονται επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μεταλλωρύχων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο λίγο μετά τις 19.00 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αναστολής των τεχνικών μελετών για τη λειτουργία των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι δεκάδες μεταλλωρύχοι, που τις τελευταίες ημέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Μεσογείων, περιμένουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και χτυπώντας τα κράνη τους στην άσφαλτο, φωνάζουν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «έπεσε η μάσκα της Αριστεράς κι έγινε ο χειρότερος εχθρός της εργατιάς».

Όλα αυτά, μία περίπου ώρα προτού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέσουν τα τελευταία «όπλα» στην φαρέτρα τους, τα οποία θα εξαπολύσουν εκατέρωθεν κατά διάρκεια της τηλεοπτικής τους μονομαχίας, έξι ημέρες πριν την πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους έξω και μέσα από το Ραδιομέγαρο. Δημοσιογράφοι, καμεραμέν και τεχνικοί είναι σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας συνεχείς συνδέσεις κι ανταποκρίσεις με τα μέσα στα οποία εργάζονται.

Ο ίδιος πυρετός επικρατεί και στο εσωτερικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τα μέτρα ασφαλείας κι αυτή τη φορά να είναι δρακόντεια. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακροβολιστεί περιμετρικά του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ η είσοδος σε όσους επιθυμούν να περάσουν στο εσωτερικό του είναι απαγορευτική εφόσον δεν εργάζονται σε αυτό ή δε διαθέτουν την απαραίτητη διαπίστευση.

Ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» όλους τους χώρους του κτηρίου, ενώ σε κάθε όροφο του Ραδιομεγάρου έχουν τοποθετηθεί security που τσεκάρουν τη διέλευση κάθε ατόμου. Σημειώνεται πως ακόμη και για εργαζόμενους της ΕΡΤ υπάρχουν «μη προσβάσιμοι» χώροι.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα «ανακρίνουν» τους δύο μονομάχους άρχισαν να φτάνουν στην
Αγία Παρασκευή λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Πρώτη έφτασε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Αντώνης Σρόιτερ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger