Ομάδα αντεξουσιαστών εισέβαλε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας (14/09/2015) στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, όπου στεγάζονται σε κτήριο στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο χώρο, γεγονός που αποτυπώνεται και στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι μέσω ιστοσελίδας του αντεξουσιαστικού χώρου.



Οι άγνωστοι που προχώρησαν στην «καταδρομική» επίθεση υποστηρίζουν ότι είναι μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνα», ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν τους δράστες στη συγκεκριμένη πράξη.

Δείτε το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανήρτησαν οι άγνωστοι:

«Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολωκοτρώνη στην πλατεία Κολωκοτρώνη.
Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα.
Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι.
Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και ΟΠΚΕ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την επίθεση και την ισοπέδωση του ορόφου…
Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο»!

Το... βιογραφικό των δραστών

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη αναρχική ομάδα είχε εισβάλει τον Μάρτιο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και τον Απρίλιο στο προαύλιο της Βουλής, ενώ είχε πραγματοποιήσει διαδήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πετώντας φέιγ βολάν με τα οποία ζητούσαν διαγραφή χρέους και έξοδο από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο με αστραπιαίες κινήσεις περίπου 20 άτομα της ομάδας «Ρουβίκωνας» αιφνιδίασαν τους φύλακες, εισέβαλαν στο προαύλιο και  άρχισαν να πετούν φέιγ βολάν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των κρατουμένων που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας και ζητώντας την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ.

Τότε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει «είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;»
Μέλη της ίδιας ομάδας έφτασε έξω από το Μαξίμου στις 23 Ιουλίου αιφνιδιάζοντας και πάλι τους αστυνομικούς και είχε πετάξει φυλλάδια ζητώντας την διαγραφη του χρέους και έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger