Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters την Τετάρτη.

Οι αεροπορικές επιδρομές φαίνεται ότι εξαπολύθηκαν σε θύλακες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην επαρχία της Χομς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ρωσία έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες έγκαιρη ειδοποίηση ότι σκόπευε να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Χομς.

Οι αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν θύλακες του FSA στα βόρεια της επαρχίας Χομς, όπως πρώτο σας μετέδωσε στην Ελλάδα το TRIBUNE.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι -όπως καταγγέλλουν οι στασιαστές- βομβάρδισαν τις πόλεις Ραστάν (Rastan) και Ζαφαράνα (Zafarana).

Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μεταξύ των νεκρών είναι και έξι παιδιά, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Πληροφορίες και αναρτήσεις των Σύρων στασιαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν μπορούν να διασταυρωθούν από άλλες πηγές, αναφέρουν ότι τα ρωσικά τζετ SU-25 απογειώθηκαν από τη βάση στη Λαττάκεια.

Η συριακή Προεδρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία έφτασε στη Συρία μετά από αίτημα του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών είπαν στους New York Times ότι η Ρωσία έχει στείλει συνολικά 32 πολεμικά αεροπλάνα στη βάση στη Λαττάκεια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger