ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- Ετριβαν τα ματια τους οι Τουρκοι οταν ειδαν το Ελληνικο υποβρύχιο να βγαίνει στην επιφανεια.

 Ναι ειναι πραγματικοτητα. Ας δουμε ομως την είδηση απο την αρχη:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ σπέρνει ΠΑΝΙΚΟ στα τουρκικά παράλια...

Ελληνική «έκπληξη» στους Τούρκους από τον "Πιπίνο"

Έντονη έκπληξη – τουλάχιστον – θα πρέπει να προκάλεσε στους Τούρκους, που «εδρεύουν» στον Τσεσμέ απέναντι από την Χίο, η χθεσινή αιφνιδιαστική παρουσία στο λιμάνι της Χίου του νέου, υπερσύγχρονου, υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», Type-214AIP, του Ελληνικού Στόλου.

Όπως προκύπτει από το φωτογραφικό ρεπορτάζ της τοπικής, Χιώτικης, ιστοσελίδος Politischios.gr, το ελληνικό υποβρύχιο συμμετείχε στη χθεσινή ομάδα σκαφών διαφόρων τύπων του Στόλου, με την οποία έφτασαν «ενισχύσεις» στη Χίο της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών - «Μοράβας», στο πλαίσιο

της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως μετά στρατευμάτων «Παρμενίων 2015».

Αποστολή των υποβρυχίων σε τέτοιες αποστολές είναι συνήθως να προηγούνται της κυρίως ομάδος και να «καθαρίζουν» το δρόμο της από εχθρικές μονάδες επιφανείας ή αντίπαλα υποβρύχια. Αυτό και έκανε και το δικό μας υποβρύχιο. Μετά το πέρας δε της αποβατικής ενεργείας που έγινε σε άλλο σημείο της Χίου, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» έλαβε εντολή να αναδυθεί και πλέοντας εν επιφανεία και με υψωμένη την Ελληνική Σημαία στον πυργίσκο του, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, να κατευθυνθεί προς «προσβάσεις λιμένος Χίου».


Επ’ αυτών τρεις «πρόχειρες» παρατηρήσεις.

1ο, είναι η πρώτη φορά που το τελευταίου τύπου υποβρύχιο επισκέπτεται την ακριτική Χίο.

2ο, στην απέναντι τουρκική ακτή υπάρχουν – γνωστά – τουρκικά παρατηρητήρια και ραντάρ, που ελέγχουν την είσοδο – έξοδο στον κόλπο της Σμύρνης και στον εκεί τουρκικό ναύσταθμο.     3ο – και πιο ενδιαφέρον ίσως – μαζί με το «ΠΙΠΙΝΟΣ» ήταν και το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ». Αυτό παρέμεινε εν καταδύσει...ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger