Ο Τέσλα ήταν μια ιδιοφυία, οι εφευρέσεις και οι ιδέες του δεν είχαν όρια. Πάνω από εκατό χρόνια πριν, κατά την περίοδο της πρώτης δεκαετίας του εικοστού αιώνα, ο Tesla υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ιδιόμορφο αεροσκάφος, που το ονόμασε «πρώτο ιπτάμενο δίσκο στον κόσμο."

Αυτός ο ιπτάμενος δίσκος ταιριάζει με τις περιγραφές εκείνων που ισχυρίζονται ότι έχουν δει κατά καιρούς κάποιο UFO.


Του χορηγήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το UFO ή μάλλον  όπως ονομάζεται IFO είχε εντός έναν δισκοειδή πυκνωτή σε επαρκές μέγεθος, ώστε να παρέχει αρκετή ώθηση για να πετάξει, ενώ άλλοι πυκνωτές επέτρεπαν να ελέγχουν την κατεύθυνση του. Επιπλέον, είχε ένα γυροσκοπικό σύστημα σταθεροποίησης με ηλεκτρική "κίνηση" ελέγχου. Ωστόσο, το αεροσκάφος είχε το εξής μειονέκτημα:
Δεν είχε αυτόνομη πηγή ενέργειας, αλλά έπρεπε να ενεργοποιηθεί από τους πύργους της ασύρματης μετάδοσης, από τις πηγές  «ελεύθερης ενέργειας» του Tesla.

Η  Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ κατέσχεσε όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Tesla μετά το θάνατό του για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Αν ο Τέσλα ήτο παράφρων, όπως κάποιοι τον είχαν χαρακτηρίσει, γιατί η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ άρπαξε τις πατέντες του για λόγους εθνικής ασφάλειας; 

Χρόνια αργότερα, τα πρωτοποριακά μοντέλα του Tesla  χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί (όχι με τον τρόπο που είχε φανταστεί) και, τώρα πολλά από τα έργα του βρίσκονται στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών, μακριά από τα μάτια του κοινού.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger