Η Πρώτη λεσβία επίσκοπο στον κόσμο είναι η Εύα Brunne της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας, ανοίγει το δρόμο για την "ισλαμοποίηση της Σουηδίας".

Η Eva Brunne ζητά την αφαίρεση των σταυρών και άλλων χριστιανικώ συμβόλων, ώστε να αποφευχθεί η προσβολή των μουσουλμάνων. Ενώ, παράλληλα,  προτείνει  την δημιουργία μιας ειδικής αίθουσας προσευχής στο εσωτερικό του ναού με σκοπό να εξυπητερηθούν οι δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, που εισέρχονται στη Σουηδία από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. 

 Η ιδέα της αυτή για να έχουν δωμάτια προσευχής μέσα στην εκκλησία και, να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πιστοί άλλων θρησκειών, αποσκοπεί στο να κάνει την Λουθηρανική εκκλησία περισσότερο ελκυστική για τους ναυτικούς  άλλων θρησκειών που φθάνουν στην Σουηδία.

Η Εκκλησία της Σουηδίας είναι η μεγαλύτερη  Λουθηρανική εκκλησία στον κόσμο. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σουηδίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Antje Jackelén. Η Eva Brunne είναι η πρώτη γυναίκα αρχιεπίσκοπος της Σουηδίας, που εξελέγη ως Επίσκοπος Στοχόλμης το 2009, με 413 ψήφους υπέρ και 365 κατά. 

Φυσικά, δεν συμφωνούν όλοι οι Σουηδοί με το σχέδιο αυτό της επισκόπου. Αντιδράσεις υπήρξαν από  τον Patrik Pettersson, ιερέας της ενορίας Όσκαρ στη Στοκχόλμη, αλλά και την διευθύντρια της Ναυτικής Αποστολής,  Kiki Wetterberg, όπως και άλλων... 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger