Η Sabrina de Sousa, 59 ετών, που σκόπευε να ταξιδέψει προς το Ντουμπάι, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας την Δευτέρα.
Αφέθηκε, όμως, ελεύθερη την Τρίτη, μετά από ακροαματική διαδικασία, αλλά αποφασίστηκε  να παραμείνει στην Πορτογαλία. Μέχρι να ξεκαθαριστεί η εκδοσή της στην Ιταλία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών. 

Συγκεκριμένα για την εν λόγω  πρώην πράκτορας της CIA, εκρεμούν εντάλματα σύλληψης εις βάρος της, από το 2009  για υποθέσεις απαγωγών υπόπτων τρομοκρατών στην Ιταλία.


Η υπόθεση της de Sousa είναι μια από τις 26 υποθέσεις Αμερικανών  πρακτόρων της CIA, που καταδικάστηκαν ερήμην  τους το 2009,  για συμμετοχή στην απαγωγή του Οσάμα Μουσταφά Χασάν Νασρ το  2003, όπως και σε άλλων μελών της Αλ Κάιντα.

Οι πορτογαλικές αρχές πρέπει να περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα αντίστοιχα δικαστικά έγγραφα, που θα τους  αποσταλλούν από τους Ιταλούς ομολόγους τους. Η υπόθεση αυτή μπορεί να πάρει και μήνες μέχρι να επιλυθεί... 

Πάντως ο  εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, John Kirby,  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ  έχουν ενημερωθεί για την κράτηση της κας de Sousa και εξετάζουν το θέμα...


Δημοσίευση σχολίου

Blogger