Έχει αποκτήσει τη φήμη του επικινδυνότερου κρασιού στον κόσμο. Αν και περισσότερο προσεκτικοί είναι εκείνοι που το παράγουν παρά όσοι το καταναλώνουν.

Η οικογένεια του Καρίμ Σααντέ καλλιεργεί αμπέλια στη Συρία εδώ και δώδεκα χρόνια και παράγει ένα από πιο γλυκόπιοτα κρασιά. Το Bargylus.
Τα τελευταία πέντε χρόνια όπου η Συρία έχει βυθιστεί στην εμφύλια σύρραξη, η οικογένεια Σααντέ με κίνδυνο της ζωής της συλλέγει τον τρύγο, εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ανθρώπινη απώλεια. Δόξα τον θεό. Οι μόνες ζημιές είναι υλικές. Αυτές αντικαθίστανται», δηλώνει ο Καρίμ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που καθιστούν επισφαλή την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, εφαρμόζουν τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, απαγορεύοντας το εμπόριο αλκοόλ.

Από τον πρώτο τρύγο του 2003 μέχρι και σήμερα, η οικογένεια Σααντέ κατάφερε να «οικοδομήσει» ένα αξιόπιστο προφίλ και να προσφέρει εργασία σε τουλάχιστον 30 άτομα. 
Παρά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011, η οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνει να παράγει ετησίως 60.000 μπουκάλια Bargylus.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger