Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη  σύμφωνα με το  περιοδικό Forbes.

Στη λίστα του Forbes για το 2015 ο Ρώσος πρόεδρος που έχει δεχτεί σειρά επικρίσεων για τις πολιτικές που ακολουθεί σε διάφορα ζητήματα κατακτά την κορυφή, ακολουθούμενος από την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγέλα Μέρκελ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα… διολίσθησε στην τρίτη θέση. Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος δεν καταλαμβάνει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπινγκ.

Για  να καταλήξουν στην τελική κατάταξη – η οποία περιλαμβάνει συνολικά 73 άνδρες και γυναίκες – οι δημοσιογράφοι του γνωστού περιοδικού έβαλαν στο μικροσκόπιο  τη δύναμη που έχουν οι αποφάσεις των υποψηφίων να επηρεάσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εάν η δύναμή τους διαχέεται σε παραπάνω από έναν τομέα, τα κεφάλαια τα οποία μπορεί να διαχειρίζονται και τέλος τον εάν μπορούν αλλά και πώς να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δύναμή τους.

Σε όλα τα παραπάνω, πάντα κατά το περιοδικό, ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος, παραμένοντας σε αυτή τη θέση για τρίτη διαδοχική χρονιά, ενώ αποδεικνύει, σχεδόν καθημερινά, ότι είναι μεταξύ των ελάχιστων ανθρώπων του κόσμου που έχει τη δύναμη να κάνει… ό,τι θέλει και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να δώσει… λογαριασμό σε κανέναν.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ  φέτος κατακτά τη δεύτερη θέση από πέμπτη που ήταν το 2014. Προκειμένου να ανέβει τα σκαλοπάτια της κατάταξης σημαντική ήταν η συμβολή και της ελληνικής κρίσης, αλλά και της προσφυγικής.

Αντίθετα ο Μπαράκ Ομπάμα υποχώρησε φέτος κατά μία θέση (πέρυσι ήταν στην 2η), πιθανώς εξαιτίας και του γεγονότος ότι διανύει το τελευταίο έτος της προεδρικής του θητείας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger