Βροχή από σφαίρες δέχτηκαν Έλληνες συνοριοφύλακες από διακινητές που πυροβολούσαν εναντίον τους με αυτόματα όπλα από τουρκικού εδάφους!
Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της
Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο Σύροι διακινητές, ηλικίας 44 και 31 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα μας, σε 21 συμπατριώτες τους και έναν Ιρακινό.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η ομάδα των αστυνομικών εντόπισε τους δύο διακινητές να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας, με πλαστικές βάρκες, τους 22 αλλοδαπούς, τους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη.
Την στιγμή της σύλληψης των διακινητών, ένας από τους συνεργούς τους, οι όποιοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρίσκονταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους διακινούμενους.
Υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίο έρριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και όχι προς το τουρκικό έδαφος απ’ όπου δέχονταν όμως εκείνοι τα πυρά και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους συλληφθέντες διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δύο συλληφθέντες διακινητές θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των ενόπλων συνεργών των διακινητών.
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί, ότι παρότι επί ώρα δέχονταν πυρά οι ελληνικές Αρχές από τουρκικού εδάφους, οι τουρκικές Αρχές καθυστέρησαν στο να επέμβουν άμεσα στην περιοχή, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο άπλετο χρόνο στους ενόπλους να εξαφανιστούν, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger