Τρεις από τους δράστες της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία η οποία θεωρεί θέμα χρόνου τη σύλληψή τους συνεχίζοντας τις έρευνες.
Σε σχετικές - με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου- δηλώσεις, προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, υποστηρίζοντας ότι η Αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε για να τον προστατέψει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τόσκα έχει ως εξής:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική Ασφάλεια εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες πριν και μετά την επίθεση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Η Αστυνομία πιθανολογεί ότι πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής μερικά εκ των οποίων είναι γνωστά στις τάξεις της.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αναζητείται ένα μέλος του εθνικιστικού κόμματος γνωστό με το παρατσούκλι «Γυμναστής».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρεται:
«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger