Ενδεικτική του κλίματος στη Ρωσία αποτελεί η είδηση που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η Κάτω Βουλή της Ρωσίας (Δούμα) καλεί την Τουρκία να επιστρέψει τον Ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως μια κίνηση φιλίας από την πλευρά των Τούρκων, μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.




Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών Σεργκέϊ Γαβρίλοβ, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Δούμας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κ.Κ της Ρωσίας υπενθύμισε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα τελετή εγκαινίων του Καθεδρικού Τεμένους, παρουσία μουσουλμανικών αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο και ηγετών κρατών, μεταξύ των οποίων ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με τον Γαβρίλοβ, τη δεδομένη στιγμή που οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται προτάσεις και να λαμβάνονται φιλικές πρωτοβουλίες και από την Τουρκία. Για τον λόγο αυτό η Ρωσία, όπως είπε, "αναμένει από την τουρκική πλευρά φιλικό βήμα - την επιστροφή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε χριστιανική εκκλησία".

Τέλος, ο βουλευτής του Κ.Κ της Ρωσίας σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση και να καλέσει τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες για την αναστήλωση του Ναού.



Πηγή: ΑΥΓΗ - Επιμέλεια: Μαρία Σαρίδου/left


Δημοσίευση σχολίου

Blogger