Σε εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής - Προηγήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα - Από την ισχυρή έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας - Reuters: Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο - Τα γραφεία του ΣΕΒ είχαν γίνει στόχος επίθεσης και το 2010.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο πλάτης κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και εξετάζει τις συνθήκες του συμβάντος. Είχε προηγηθεί η εκκένωση του χώρου πριν την έκρηξη.

Να σημειώσουμε ότι η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές από πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτεταμένες είναι οι ζημιές, στην είσοδο του κτηρίου, σε παρακείμενο ξενοδοχείο αλλά και στο κτήριο της πρεσβείας της Κύπρου.


Τα γραφεία του ΣΕΒ είχαν γίνει στόχος και το 2010 από την οργάνωση «Μηδενική Ανοχή», την οργάνωση που προχώρησε σε 19 επιθέσεις μέσα σε 4,5 χρόνια.

stoxos

Δημοσίευση σχολίου

Blogger