Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 29, 31, 49 και 50 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν αρπαγές τσαντών.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από το 2013 διέπρατταν αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος ατόμων τα οποία προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από Τραπεζικά Καταστήματα.

Ειδικότερα, ο 49χρονος εισέρχονταν εντός των υποκαταστημάτων των τραπεζών, προσποιούμενος τον πελάτη και προμηθεύονταν απόκομμα προτεραιότητας το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς, ώστε να εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα, ιδίως γυναίκες και υπερήλικες.

Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι ανέμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα μέχρις ότου εξασφάλιζαν ότι μπορούν να δράσουν ανεμπόδιστα.

Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας, ενώ επιπλέον λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.

Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από θύματα που κινούνταν πεζή είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε -131.000- ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:


ΣΑΒΒΑ Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην ΑθήναΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο ΧολαργόΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο ΧολαργόΖΕΑΚΗ Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό συναφών αδικημάτων κατά άλλων παθόντων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6875200 και 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger