Στη σύλληψη τριών ατόμων στην Άγκυρα, μεταξύ αυτών δύο Πακιστανοί, προχώρησε η τουρκική αστυνομία, καθώς φέρονται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά στην Άγκυρα.

«Yποπτευόμαστε ότι έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και ότι προετοίμαζαν μια επίθεση την Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα», Άγκυρα, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας το πρωί στο Μαμάκ, ένα προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε άλλη επίσημη πηγή στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι δύο Πακιστανοί παρακολουθούνταν για κάποιο χρονικό διάστημα από την ειδική αστυνομία, η οποία αποφάσισε τώρα να προχωρήσει στη σύλληψή τους.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 500 μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου. Η Τουρκία παρουσίασε ως βασικό ύποπτο για την επίθεση αυτή, την πιο αιματηρή στην ιστορία της χώρας, το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger