Ενώ απολαμβάνουν την λεία τους σε Abu Dhabi, Doha, Zermatt και λοιπούς παραδείσους


Πανοραμική φωτό από το αεροδρόμιο του Abu Dhabi

Σε προορισμούς όπως το Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Doha του Κατάρ, το Ασπεν του Κολοράντο, οι ελβετικές Άλπεις (με το «Omnia» (photo) στο Zermatt να προσελκύει τους απαιτητικούς εκ των φοφοφυγάδων) που αναζητεί ο ιλιγγιώδης Τρύφων Αλεξιάδης, απολαμβάνει ο συρφετός των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών τη λεία από την διαχρονική ληστεία σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

 Με χρέη ανάμεσα σε 25 και 250 εκατομμύρια ευρώ τα οποία στο σύνολό τους ξεπερνάνε το 1 δις ευρώ οι εκδότες, καναλάρχες και γενικότερα ο υπόκοσμος των ιδιοκτητών της ενημέρωσης απολαμβάνει διαχρονική ασυλία εξαιτίας της ανομίας που κυριαρχεί στη χώρα.

Οι περισσότεροι από δαύτους έχουν αποκτήσει μυθική προσωπική περιουσία-μέσα από deals της αρπαχτής με μαύρο χρήμα από media shops-ενώ έχοντας κλέψει και ρίξει έξω και τις ίδιες τους τίς εταιρίες ετοιμάζονται να εκτελέσουν έναν ακόμη πρωθυπουργό που δείχνει άτολμος να εφαρμόσει απλά τους νόμους.

Εάν εφαρμοσθούν οι Νόμοι ο συρφετός των μηντιαρχών θα φορτωθεί με πολυετείς φυλακίσεις ενώ θα εξαναγκασθούν να εξαφανιστούν από τα δημόσια πράγματα της χώρας.

Αρκεί απλά να εφαρμοστούν οι Νόμοι αφού πρώτα μπουκάρουν στα λογιστήριά τους οικονομικοί επιθεωρητές που γνωρίζουν να κάνουν την δουλειά τους και να ακολουθούν τα ίχνη του χρήματος.
Με την αυγή του νέου έτους ο Τσίπρας θα υποστεί μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση από τον υπόκοσμο των μηντιαρχών (όλα αυτά τα σούργελα της συμφοράς που υποδύονται τους κάποιους)  με στόχο ακόμη και την φυσική του εξόντωση, η οποία θα μπορούσε να επέλθει από τις συνεχείς επιθέσεις ψυχολογικού τύπου.
Δεν θα είναι ο πρώτος και πιθανώς ούτε ο τελευταίος που θα υποστεί πολιτικό και προσωπικό στραπάτσο από τους νταβατζήδες των ΜΜΕ εάν δεν απαιτήσει να εφαρμοστούν οι Νόμοι.

 Δεν είναι δυνατόν επιχειρηματίες των ΜΜΕ με χρέη 30, 40, 50, 200 εκατομμύρια ευρώ, να νταλαβερίζονται με μαύρο χρήμα χρήμα και παρότι σεσημασμένοι να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Δεν είναι δυνατόν η διαφημιστική αγορά την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να δημιουργεί νέα “ALTER” και να μην παρεμβαίνουν οι ελεγκτικές αρχές στον τόπο του εγκλήματος.
Μπουρούν άραγε κάποιοι από τους εκδότες, καναλάρχες, τηλεαστέρες να δικαιολογήσουν τις προσωπικές τους περιουσίες με τις φορολογικές του δηλώσεις και τις ζημιογόνες χρήσεις που παρουσιάζουν οι διάτρητες εταιρίες τους;

Τι φοβάται ο Τσίπρας και ο Παππάς και δεν μαζεύουν όλον αυτό τον συρφετό των ΜΜΕ;
Τι φοβάται ο Καμμένος και δεν ζητάει απλά να εφαρμοσθούν οι Νόμοι και να τελειώνουμε με τα μηντιακά σαπάκια που αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης στον μηντιακό χάρτη.

Είναι τα ίδια σαπάκια μηντιακά σαπάκια που καταστρέφουν μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πάρε-δώσε μαζί τους.
Καθόλου τυχαία για παράδειγμα εμπορικός διευθυντής ιστορικού επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, που βρέθηκε πρόσφατα στο μάτι του κυκλώνα του ανταγωνισμού, ήταν από αυτούς που ταίζαν γνωστές τηλεπερσόνες με ένα σκασμό μαύρο χρήμα.
Η επιχείρηση οδηγείται σε μαρασμό αλλά ο ίδιος και οι σεσημασμένοι των ΜΜΕ θα έχουν προσθέσει ακόμη πιο πολλά μηδενικά στην περιουσία τους-αναντίστοιχη κι αυτή με την εκμηδενισμένη προσωπικότητά τους.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε στην διάθεσή μας τους ισολογισμούς των μηντιακών σαπακίων για το 2014-παρότι οι μητρικές τους εταιρίες κρύβουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους.
Από αυτούς θα διαπιστώσει όλη η Ελλάδα ότι τα χρέη των ΜΜΕ στις τράπεζες ξεπερνάνε το 1,5 δις ευρώ.
Την ίδια στιγμή συγκεκριμένα media shops (δεν είναι όλοι στο ίδιο καζάνι της ανομίας) παρουσιάζουν ζημιές στην Ελλάδα και κέρδη στους καλά προφυλαγμένους προορισμούς του εξωτερικού που βρίσκονται οι έδρες των εταιρειών.
Κάθε χρόνος που περνάει ο εγχώριος υπόκοσμος των ΜΜΕ γίνεται όλο και πιο πλούσιος σε μια χώρα της οποίας φτωχοποιούνται βίαια.
Ο Τσίπρας τώρα εαν θέλει να εγκαταλείψει το κάδρο σαν “Κουρασμένος” το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραδωθεί στον συγκεκριμένο συρφετό.
Επειδή τόσο ο ίδιος όσο και ο Παππάς και ο Καμμένος δεν θα ήθελαν να ντρέπονται κοιτάζοντας τον καθρέφτη αναμένουμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον Νόμο στα ΜΜΕ και να τελειώνουμε με τον υπόκοσμο.
Διαφορετικά Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν νύχτα χωρίς να το καταλάβουν…



Δημοσίευση σχολίου

Blogger