Σε 67 ανέρχονται τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών, τα οποία εντοπίστηκαν στις αποσκευές Αλγερινού που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης

Σε 67 ανέρχονται τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών, τα οποία εντοπίστηκαν στις αποσκευές Αλγερινού που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι.

Εικάζεται ότι τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια τη μετάβασή τους στην κεντρική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είναι το τρίτο περιστατικό με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα στη Λέσβο το τελευταίο δίμηνο.

Εν τω μεταξύ, συλλήψεις μεταναστών από χώρες της βόρειας Αφρικής έγιναν το μεσημέρι στην προκυμαία της Μυτιλήνης, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε 12 μετανάστες βρέθηκαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Πηγή: Protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger