Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Το ΝΑΤΟ έχει αποκλείσει την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε ελβετική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα ο κ. Στόλτενμπεργκ  ανέφερε  στην Tages-Anzeiger «Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του συνασπισμού και των συμμάχων του ΝΑΤΟ», απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων εκτός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούνται κατά του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον δήλωσε ότι, «Οι ΗΠΑ έχουν έναν περιορισμένο αριθμό ειδικών δυνάμεων και στο προσκήνιο ωστόσο, βρίσκεται το θέμα της ενίσχυσης των τοπικών δυνάμεων. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η μόνη επιλογή», υπογράμμισε.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση αυτή δεν είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στη Δύση και τον ισλαμικό κόσμο, αλλά ένας πόλεμος κατά «του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας».


Μετά από αυτές τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ αναρωτιόμαστε τι κάνουν οι Τούρκοι στη Συρία και το Ιράκ ; δεν αποτελούν αυτοί μέλη του ΝΑΤΟ ;  ή το θυμούνται μόνο όταν κάνουν τις ψευτομαγκιές τους για να τους προστατέψει. Γνήσιοι καιροσκόποι που όμως πλέον δεν έχουν πολλά περιθώρια για άλλες αυθαιρεσίες, απότι φαίνεται άρχισε να χτυπά η καμπάνα να αποσυρθούν και να συνεργαστούν με τις τοπικές δυνάμεις που μάχονται τον ISIS μεταξύ των οποίων είναι οι Κούρδοι και οι δυνάμεις του Άσαντ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger