Ακόμα και την πίστη τους άλλαξαν οι Ισλανδοί προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους! Περίπου 3.000 πολίτες της χώρας έχουν ήδη γίνει πιστοί στην λεγόμενη εκκλησία του Ζουϊσμού, την αρχαία θρησκεία των Σουμερίων.

Ο λόγος που αλλαξοπίστησαν ο Σκανδιναβοί, έχει να κάνει με τον νόμο ο οποίος προβλέπει την χρηματοδότηση των θρησκειών και των δογμάτων στη χώρα. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, κάθε θρησκεία που έχει ποίμνιο, απολαμβάνει προνομίων και χρηματοδότησης από το κράτος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης άνω των 16 ετών δηλώνει το θρήσκευμα του στις φορολογικές αρχές. Κάθε χρόνο, μαζί με την φορολογία που πληρώνει, ο πολίτης καταβάλει και περίπου 75 ευρώ τα οποία πηγαίνουν στα ταμεία της θρησκείας ή του δόγματος στο οποίο είναι ενταγμένος.

Από τον συγκεκριμένο φόρο όμως δεν γλυτώνουν ούτε όσοι δηλώνουν άθεοι καθώς τα 75 ευρώ μπορεί να μην πηγαίνουν σε κάποια θρησκεία αλλά εισπράττονται προς όφελος του κράτους.

Όλο όμως το νομοθετικό – θρησκευτικό πλέγμα, που βέβαια δεν ισχύει στην Ελλάδα, έχει βαθύτερες συνέπειες, καθώς ο Ζουϊσμός έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία και έχει ξεπεράσει ακόμη και τους μουσουλμάνους – στην σκανδιναβική χώρα με πληθυσμό 323.000 κατοίκους.

Οι Ζουϊστές θέλουν η θρησκεία τους να μεγαλώσει πολύ. Οχι για να μετατρέψουν την Ισλανδία σε μια ειδωλολατρική χώρα. Αυτό που επιδιώκουν είναι να καταστεί ο Ζουϊσμός μια από τις κύριες θρησκείες στην χώρα προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να καταργήσει τον φόρο αλλά και την υποχρεωτική δήλωση θρησκεύματος στην οποία υποβάλλονται όλοι οι πολίτες.

Για να πετύχουν τους στόχους τους, οι Ζουϊστές δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στους πιστούς τους τα 75 ευρώ που θα εισπράττουν από την φορολογία και υπόσχονται να διαλύσουν την «εκκλησία» τους όταν ο στόχος τους επιτευχθεί.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί έντονα τους Ισλανδούς Σε δημοσκόπηση του περασμένου Σεπτεμβρίου, το 55% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger