Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Βέροιας η εικόνα μιας άστεγης νεαρής γυναίκας που κείτεται ξαπλωμένη μέρα και νύχτα στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από τον σταθμό των αστικών λεωφορείων της πόλης.

Η άτυχη κοπέλα έχει βρει στο συγκεκριμένο σημείο καταφύγιο το τελευταίο διάστημα και αρνείται να μετακινηθεί από εκεί, παρά τις προσπάθειες και το ενδιαφέρον  των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα και για αυτό δεν δέχεται τη βοήθεια που της προσφέρεται.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει εισαχθεί περισσότερες από 10 φορές σε νοσοκομείο, απ' όπου έφυγε λίγες ημέρες αργότερα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλος Κορωνάς, το τελευταίο διάστημα την έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον τρεις φορές κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου και το πόρισμα που συνέταξαν παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βέροιας.

Η Εισαγγελία Βέροιας με τη σειρά της προώθησε τον φάκελο στους αρμόδιους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από εκεί, στις 27 Νοεμβρίου ο φάκελος επεστράφη στην Εισαγγελία Βέροιας και αναμένονται οι ενέργειες του Πρωτοδικείου Βέροιας, για να αποφασιστεί η αναγκαστική εισαγωγή της σε ίδρυμα.

Όπως, επίσης, τόνισε ο κ. Κορωνάς, σύμφωνα με το πόρισμα, η κοπέλα δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της.

Με τις παραπάνω ενέργειες, εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία, η κοπέλα θα μπει σε ίδρυμα και θα μπορέσει να υπάρξει η γνωμάτευση γιατρού για να διαπιστωθεί αναπηρία και να πάρει προνοιακό επίδομα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger