Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως κάποιοι στην Αμερική όχι μόνο γνωρίζουν καλά τι ρόλο παίζει η Τουρκία του Ερντογάν στην στήριξη του ISIS και στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, αλλά το κυριότερο, δεν διστάζουν να εκφράζονται δημόσια κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας. Και όταν πρόκειται για τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, τότε οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Μεγάλο «καρφί» κατά του Ερντογάν «χτύπησε» ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter, (θα παραμείνει στη θέση του ?), κατηγορώντας την Τουρκία ότι παίζει παιχνίδι στην Συρία και ότι δήθεν βομβαρδίζει τους Τζιχαντιστές, αλλά στην πραγματικότητα τους στηρίζει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας της αμερικανικής βουλής, ο Ashton Carter επέκρινε έντονα την Τουρκία για τον υποκριτικό της ρόλο στον εμφύλιο της Συρίας και απαίτησε από τους Τούρκους να αποδείξουν με σαφή τρόπο ότι πραγματικά πολεμούν τους Τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως στην συνάντηση του προέδρου Ομπάμα με τον Ερντογάν έπρεπε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της Τουρκίας, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω στήριξη στην Τουρκία αν δεν ξεκαθαριστεί η στάση της έναντι των Τζιχαντιστών.

Να και ένας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ξέρει να λέει την αλήθεια!

Να δούμε όμως αν θα τον ακούσουν οι θερμοκέφαλοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που.. ονειρεύονται κάθε βράδυ να δουν τον Πούτιν κρεμασμένο ανάποδα, τώρα και με την βοήθεια του πολιτικού τυχοδιώκτη, Ταγίπ Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger