Οι σύμμαχοι του Ταγίπ Ερντογάν του λεγομένου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησαν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτουςγια την προμήθεια πετρελαίου σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας- Ισλαμικού Κράτους  και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη των διασυνδέσεων της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος τις οποίες όλοι γνωρίζουν αλλά για διαφόρους λόγους δεν καταγγέλλουν. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα και γιατί ο ΕΣΣ. Οι απαντήσεις είναι πολλές.

Ο ΕΣΣ δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα ομάδων και οργανώσεων κάποιες εκ των οποίων δεν ήταν πάντα φιλικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Επίσης ο ΕΣΣ βλέπει την αλλαγή των συσχετισμών στην περιοχή, με την Τουρκία να χάνει δραματικά έδαφος και δεν θα ήταν παράλογο να υποστηριχθεί ότι αποκαλύπτοντας την Τουρκία κερδίζει πόντους στην μεταπολεμική Συρία.

mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger