Έτοιμος είναι ο ρωσικός στρατός για παν ενδεχόμενο, αφού πλέον τα ρωσικά αποβατικά πλοία "Αζώφ" και "Μινσκ", κατέφθασαν στο Αιγαίο, γεμάτα με πολεμικό υλικό, ενώ παράλληλα ο συριακός στρατός βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, τα δύο πλοία έχουν ως κατεύθυνση τη Συρία, ενώ η διαδικασία έχει ονομαστεί από τα δυτικά ΜΜΕ, ως "συριακό Express".

Όπως αναφέραμε, τα στρατεύματα του συριακού στρατού, έχοντας σημαντική υποστήριξη από την πολιτοφυλακή και την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, πλησίασαν στην πόλη Salma, η οποία βρίσκεται βόρεια στην επαρχία Λατάκεια. Εκεί απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως αναφέρει γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του πρακτορείου, κατελήφθησαν τα χωριά Al-Hur, Ara, Al-Gnaymiya και Beit-Miru, τα οποία βρίσκονται πλησίον των υψωμάτων Jabal al-Tarry και Kift al Kama.

Ύστερα από την κατάληψη των περιοχών αυτών, ο συριακός στρατός πλησίασε στα 12 χλμ, από τα τουρκικά σύνορα.

Μάλιστα τονίζεται πως η πόλη Salma, θεωρούνταν ως "έδρα" της τρομοκρατικής "Al-Nusra". Η πόλη όμως πέρασε στα χέρια του συριακού στρατού και της πολιτοφυλακής, αμέσως μετά την κατάληψη.

Το σχέδιο απελευθέρωσης της πόλης Χαν Ντοζ, είχε ως στόχο να αποκόψει μία από τις σημαντικότερες διόδους εφοδιασμού των τζιχαντιστών, μέσω της οποίας μετακινούσε το ISIS πυρομαχικά και ενισχύσεις στην πρώτη γραμμή.

Αυτό το οργανωμένο σχέδιο, έχει ως στόχο την αποκοπή των τζιχαντιστών από τις περιοχές των Τουρκμένων, μέσω της ανακατάληψης της βόρειας Συρίας, προκειμένου να αφαιρεθούν τα "πατήματα" της Άγκυρας, ώστε να μη μπορέσει να οργανώσει σωστά τις στρατιωτικές της κινήσεις στην περιοχή.

Η ανακατάληψη αυτή έρχεται μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρού πολέμου και για αυτό έχει την υποστήριξη των Ρώσων από θαλάσσης. Όλα πλέον είναι ανοικτά, καθώς κάθε μέρα οι εξελίξεις τρέχουν στην περιοχή...


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger