«Εκεί που μας χρωστούσαν μα πήραν και βόδι», λέει η παροιμία του σοφού λαού μας και έχει απόλυτο δίκιο στην προκειμένη περίπτωση.

Τον Απρίλιο του 2013, περίπου 200 μετανάστες από το  Μπαγκλαντές που εργάζονταν σε  φυτείες φράουλας στην Πελοπόννησο, κατήγγειλαν το γεγονός ότι ήταν απλήρωτοι  για έξι μήνες .

Σε εξέγερση που έγινε οι παραγωγοί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, 28 άτομα τραυματίστηκαν.



Οι μετανάστες αυτοί , στην συνέχεια  έκαναν  καταγγελία ακόμη και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας.

Το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 20 Ιανουαρίου του 2016 θα εκδικάσει  αυτήν την καταγγελία των  42 μεταναστών  από το Μπαγκλαντές οι οποίοι δούλευαν στην χώρα μας.

Οι Μπαγκλαντεσιανοί κατόπιν «υποδείξεως» κάποιας ΜΚΟ μας  « έβγαλαν στην σέντρα»  σαν να είμαστε ένα τριτοκοσμικό κράτος ,  ενώπιον των Ευρωπαίων διασύροντας πανευρωπαϊκά την χώρα μας.

Οι μετανάστες  καταγγέλλουν  ότι,  η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο №4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας), σύμφωνα με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Για πρώτη φορά η Ευρώπη μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εξετάσει την υπόθεση αυτή κατά της Ελλάδας για αυτό το συγκεκριμένο  άρθρο,  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο αναφέρεται σε ένα  τόσο  μεγάλης κλίμακας φαινόμενο της καταναγκαστικής εργασίας», τονίζει  Ευρωπαίος ειδικός .

Τέσσερις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα προτίθενται  να υποστηρίξουν  την αξίωση των λαθρομεταναστών από το Μπαγκλαντές .

Οι ελληνικές αρχές έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να  υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους, σχετικά με την παραβίαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 4 της Σύμβασης.

Στην  περιοχή  αυτή της Πελοποννήσου για πολλά χρόνια δρούσε η  «μαφία της φράουλας» και οι ντόπιοι φοβούνταν να καταγγείλουν την εκμετάλλευση των παραγωγών στην  αστυνομία. 

«Οι μετανάστες σκλάβοι» ζούσαν μέσα σε παλαιά οικήματα, αναφέρουν ελληνικά ΜΜΕ .

Τον Ιούλιο του 2014,  ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε δύο παραγωγούς σε ποινές  14 ετών και επτά μηνών  φυλάκιση τον ένα  , και τον άλλο σε  8 χρόνια και επτά μήνες για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών και  παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου.

Το δικαστήριο επέτρεψε την αντικατάσταση της ποινής της φυλακίσεως  σε χρηματική ποινή, και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην ουσία όμως την απερισκεψία και την πλεονεξία κάποιων ολίγων συμπατριωτών μας θα την πληρώσει η πατρίδα μας στην Ευρώπη με την επιβολή κάποιου υπέρογκου προστίμου.

Σε πρόσφατο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma,gr, με τίτλο (Η Ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει 100 μετανάστες που συμμετείχαν σε μαζική συμπλοκή), θέμα έγινε και πάλι η πατρίδα μας  σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ , λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ολυμπιακό κέντρο του Φαλήρου.

Σχεδόν 100 μετανάστες έχουν συλληφθεί λόγω ενός μεγάλου καυγά που ξέσπασε σε ένα πρώην ολυμπιακό  στάδιο στο προάστιο της Αθήνας, Παλαιό Φάληρο.

Τώρα μετά τα επεισόδια,  η χώρα μας θα διασυρθεί σε όλη την Ευρώπη για συνθήκες δουλείας και εκμετάλλευσης, κάτι φυσικά που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger