Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η είδηση που μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, (Sputnik), ότι τα νέα ρωσικά ραντάρ τύπου Podsolnuh με βεληνεκές 450 χιλιόμετρα “κλείδωσαν» την Κωνσταντινούπολη στο στόχαστρο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. 
Όπως αναφέρεται σε άσκηση που έγινε από την μοίρα του ρωσικού στόλου της Κασπίας, έγιναν δοκιμές με του νέου τύπου ραντάρ με την ονομασία Podsolnuh, οι οποίες στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία. 
Αλλά το πιο ενδιαφέρων από την είδηση αυτή ήταν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη με τα ραντάρ αυτά κλείδωσαν στο στόχαστρο τους την Κωνσταντινούπολη για μια πιθανή επίθεση με ρωσικούς πυραύλους. 
Στις δοκιμές αυτές πήραν μέρος τα ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου 4 Su-24, τα ραντάρ των οποίων κλείδωσαν την Κωνσταντινούπολη προκαλώντας μεγάλη ταραχή στην τουρκική αεράμυνα και όχι μόνο. 
Στα δοκιμαστικά τεστ αυτών των ραντάρ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δοκιμάστηκαν και κλειδώθηκαν στους στόχους τους 300 σημεία πέριξ της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Βοσπόρου με μεγάλη επιτυχία. 
Όπως φαίνεται, ο «κλοιός της Αρκούδας» άρχισε να στενεύει. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger