Συναγερμός έχει σημάνει από την αποκάλυψη ότι το Ισλαμικό Κράτος διέταξε τους τζιχαντιστές και οπαδούς του, που βρίσκονται σε δυτικές χώρες, να ξυρίσουν τα μούσια τους και να υποκρίνονται τους χριστιανούς πριν εξαπολύσουν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Ισλαμικό Κράτος σε κείμενο 58 σελίδων που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με τίτλο «Συμβουλές Ασφάλειας για Μοναχόλυκους Μουτζαχεντίν», καθοδηγεί τους οπαδούς του με ποιους τρόπους θα συμβάλλουν στη νίκη του Ισλάμ.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του κειμένου, οι συμβουλές απευθύνονται σε μοναχόλυκους τζιχαντιστές αλλά και σε μικρούς πυρήνες «αδελφών» που επιθυμούν να συμβάλλουν στη νίκη της θρησκείας τους.

Αρχικά το εγχειρίδιο απευθυνόταν μόνο σε μικρούς πυρήνες, αλλά το προσάρμοσαν -όπως εξηγούν- για να είναι χρήσιμο και σε μοναχόλυκους.

Μοναχόλυκοι ονομάζονται εκείνοι οι τζιχαντιστές που δεν συνδέονται με κάποιο πυρήνα ή δίκτυο, είναι συνήθως άνθρωποι που ριζοσπαστικοποιούνται μέσω διαδικτύου ή μόνοι τους και αποφασίζουν να εκτελέσουν κάποιο χτύπημα που έχουν σκεφτεί και σχεδιάσει από μόνοι τους, δίχως να είναι δικτυωμένοι ή καθοδηγούμενοι από πυρήνα τζιχαντιστών.

«…οι αδελφοί μοναχόλυκοι στη Δύση είναι ανάγκη να γνωρίζουν ορισμένα σημαντικά πράγματα σχετικά με την ασφάλεια ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία στις επιχειρήσεις τους. (…) Οι συμβουλές αυτές είχαν κυκλοφορήσει εδώ και κάποια χρόνια στα αραβικά. Σκεφτήκαμε ότι πολλοί αδελφοί που δεν μιλάνε αραβικά θα το βρουν ενδιαφέρον και ίσως να τους βοηθήσει στις ευλογημένες επιχειρήσεις τους. Ζητάμε από τον Αλλάχ να δεχτεί το έργο μας και προκαταβολικά σας ζητάμε συγγνώμη για τυπογραφικά ή άλλα λάθη. Όλα τα καλά σε αυτή την εργασία προέρχονται από τον Αλλάχ και όλα τα λάθη αποκλειστικά από εμάς», αναφέρεται εισαγωγικά.

Το Ισλαμικό Κράτος συμβουλεύει τους τζιχαντιστές του στη Δύση, μεταξύ άλλων, να ξυρίσουν τις γενειάδες τους, να πάψουν να ντύνονται με παραδοσιακά μουσουλμανικά ενδύματα και να φοράνε σταυρό στο λαιμό τους.

«Επιτρέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις να φορέσετε ένα σταυρό στον λαιμό σας», συμβουλεύει το Ισλαμικό Κράτος τους οπαδούς του.

«Όπως γνωρίζετε, οι χριστιανοί, ακόμα και άθεοι δυτικοί με χριστιανικό περιβάλλον, φοράνε σταυρούς. Ωστόσο, μην φορέσετε σταυρό εάν έχετε μουσουλμανικό όνομα στο διαβατήριό σας, γιατί θα κινήσει τις υποψίες».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει προαναγγείλει ότι σκοπεύει να εξαπολύσει τρομακτικές επιθέσεις στις χώρες της Δύσης που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του στη Συρία και το Ιράκ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger