Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, όπως αναμεταδίδει ο Skai, αναφέρει ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που συζητούνται είναι επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος αλλά και μείωση των επιτοκίων, έτσι ώστε οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι βιώσιμες.
Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται μια περισσότερο λεπτομερή πρόταση σε ότι αφορά το σκέλος της μακροπρόθεσμης ρύθμισης του χρέους σε μια προσπάθεια να καταφέρει να γεφυρώσει τη διαφορά που την χωρίζει με το ΔΝΤ για το συγκεκριμένο θέμα.
Τη συγκεκριμένη πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο MNI επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή. Ωστόσο οι διαφορές είναι μεγάλες. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ιδέα για το εάν το ΔΝΤ θα συμφωνήσει στην πρόταση για το χρέος. Το βασικό σενάριο ωστόσο προβλέπει να το πείσουμε να συμμετέχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κύριος Ντομπρόσβκις δήλωσε: «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα.Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger