Ιδιαίτερα… φορτωμένο είναι το πρόγραμμα του Νίκου Παππά κατά την παραμονή του στην Αμερική, από όπου αναμένεται να επιστρέψει αύριο.

Λίγες ημέρες πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο υπουργός Επικρατείας μετέβη στην Ουάσιγκτον και συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον υφυπουργό Οικονομικών Νέιθαν Σιτς αλλά και τον Τσάρλι Κάπτσαν, σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για τα θέματα της Ευρώπης. Σύμφωνα με την Real News, το αίτημα ήταν να μην σταθεί το Ταμείο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του κ. Παππά εξέφρασε τον προβληματισμό της στους προαναφερθέντες αξιωματούχους για τα σενάρια που επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες περί ενδιάμεσης, δηλ. να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αλλά το ΔΝΤ να καταγράψει τις διαφωνίες του μέσα στην έκθεση και αυτές να μετατεθούν και να συζητηθούν το προσεχές φθινόπωρο. Αυτό το σχέδιο για το οικονομικό επιτελείο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους λόγω του γεγονός ότι το ΔΝΤ ενδεχομένως εγείρει νέες αξιώσεις, ενώ συνεπάγεται και έναν φαύλο κύκλο πολιτικής φθοράς για το κυβερνητικό σχήμα.

Στο μεταξύ, ο κ. Παππάς στις ΗΠΑ είχε και μια σειρά επαφών με επενδυτές διαφόρων κλάδων, εκπροσώπους επενδυτικών funds, των οποίων όμως τα ονόματα ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger