Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει τι συμφωνήθηκε στην Ισλαμική Σύνοδο Τουρκίας-Σ.Αραβίας και γιατί ένας ρωσοτουρκικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος και πιο κοντά από ποτέ καθώς η Τουρκία με συγκεκριμένες ενέργειες κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στην Ρωσία.

Η 13η Ισλαμική Σύνοδος με την ονομασία «Ενότητα και αλληλεγγύη για την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη» που διοργάνωσε η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (IOC) έγινε στις 10-15 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Σύνοδο αυτή πρόεδρος ήταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν και προέκυψαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.


Έγινε κατανοητό ότι η Τουρκία μαζί με τα κράτη του Κόλπου θα προσπαθούσαν όχι μόνο να αποσταθεροποιήσουν στην Συρία αλλά θα προχωρούσαν και σε αποσταθεροποίηση της Ευρασίας φτάνοντας τα ρωσικά σύνορα ακόμα και μέρα σε ρωσική επικράτεια!

Κατά την Διάρκεια της Συνόδου ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός, Α.Νταβούτογλου, έκανε εκτενείς αναλύσεις για «Κατεχόμενα Ισλαμικά Εδάφη» όπως Παλαιστίνη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ-Κριμαία και εξέφρασε τις «ανησυχίες» του για την εξέλιξη αυτών των καταστάσεων.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι αυτές οι περιοχές πρέπει να «σωθούν» μέσω κουλτούρας, θρησκευτικών και άλλων «μέσων» ενώ δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «άλλα μέσα» αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για «υβριδικό πόλεμο».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο ζήτημα της Κριμαίας ως κύριο θέμα της Συνόδου.

Επίσης καταδικάστηκε η «Αρμενική επιθετικότητα» στο Ναγκόνορ-Καραμπάχ.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρών ήταν ο Mustafa Dzhemilev, πρώην πρόεδρος των Mejlis, των Τατάρων της Κριμαίας, ως ο μόνος νόμιμος αντιπρόσωπος των κατοίκων της Κριμαίας.

Ο Dzhemilev είχε επίσης κοινή συνάντηση με τους Προέδρους Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Παρών ήταν επίσης και ο Βασιλιάς Salmann της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος χαιρετήθηκε στο αεροδρόμιο από τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή τελετή.

Σύμφωνα με τα όσο ειπώθηκαν στην Σύνοδο Σ.Αραβία και Κατάρ χρησιμοποιούν την Τουρκία για να επεκτείνουν την επιρροή τους στην ΕΕ. Η Τουρκία έχει αποδεχτεί τα σχέδια τους και τα έχει θέσει σε εφαρμογή.

Μια άλλη «πολεμική» συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκία ήταν η αναγγελία από τον Mustafa Abdulcemil Cemiloglu, πρώην αρχηγό των Τατάρων της Κριμαίας, της δημιουργίας της «Ταξιαρχίας Μουσουλμάνων» για να καταπολεμηθεί ο «Αυτονομισμός της Κριμαίας» όπως και η «διακίνηση ανθρώπων» και η «μεταφορά αγαθών κοντά σε ζώνες ένοπλων συγκρούσεων».

Με άλλα λόγια η Σύνοδος δημιούργησε μια » Ταξιαρχία Τρομοκρατών» για να καταπολεμηθεί η ρωσική ανάμιξη στην Κριμαία και τα φιλορωσικά αισθήματα.

Σύμφωνα με την FSB ο Cemiloglu ήταν πράκτορας της CIA  και συνεργαζόταν τα χρόνια της Κυβέρνησης Ρήγκαν.


Ο Cemiloglu πήρε διαβεβαιώσεις από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας ενάντια στη Ρωσία.

H “Tαξιαρχία Μουσουλμάνων”  θα έχει ως βάση της την Χερσώνα στα σύνορα με την Κριμαία και θα περιλαμβάνει εθελοντές και τζιχαντιστές από Ταταρστάν, Ουζμπεκιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τσετσενία, και Γεωργία με την Τουρκία να εγγυάται την απρόσκοπτη ροή τζιχαντιστών από την Συρία!


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κριμαία:

«Είναι φανερό ότι υπάρχει κίνδυνος από εξωτερικές δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία με τον ένα τρόπο ή τον άλλον. Σε συγκεκριμένες πρωτεύουσες μιλούν ανοιχτά γι αυτό…για την ανάγκη να πραγματοποιήσουν ανατρεπτικές και υπονομευτικές επιχειρήσεις. Στρατολογούν προσωπικό και το εκπαιδεύουν για να φέρει εις πέρας αυτές τις επιχειρήσεις, δολιοφθορές και να διεξάγουν προπαγάνδα».

Δημοσίευση σχολίου

Blogger