Ένας από τους νέους κανόνες που σκέφτονται να θέσουν στους ελέγχους των αεροδρομίων οι αμερικανικές υπηρεσίες, είναι η κατάθεση των προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα πρόταση που συζητείται, θα μπορέσε να βοηθήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας να ταυτοποιήσουν τους επιβάτες και να ελέγξουν για τυχόν «ύποπτες κινήσεις και διασυνδέσεις», αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Εάν το μέτρο εγκριθεί, όσοι ταξιδεύουν με βίζα, θα πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτηση τους το πεδίο: «Παρακαλώ αναφέρετε ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείτε και με ποιο όνομα σας».

Οι πληροφορίες από τα μέσα δικτύωσης θα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστή βάση δεδομένων από την ήδη υπάρχουσα των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των πληροφοριών που δίνουν οι πολίτες στα αεροδόμια, στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το πώς σκοπεύουν οι υπηρεσίες ασφαλείας να δημιουργήσουν νέα βάση δεδομένων και πως θα γίνεται ο έλεγχος, δεν είναι στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακόμα.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει, σύμφωνα με το RT, ότι ο έλεγχος των μέσων δικτύωσης των επιβατών είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους αναλυτές αλλά και τους ερευνητές στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Η απόφαση των αμερικανικών Αρχών για το νέο μέτρο ήρθε μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Σαν Μπερναρτίνο της Καλιφόρνια, τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αλλαγές που έχουν ήδη γίνει, βάζουν σε λίστα υπόπτων ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ιράκ, τη Συρία, το Σουδάν, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger