Είστε διακοπές Ιούλιο μήνα στο Λαγανά της Ζακύνθου, μεσημεράκι προς απόγευμα…

Χαλαρώνετε διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο, πίνοντας το κοκτέιλ της επιλογής σας και ρίχνετε πού και πού κλεφτές ματιές στη μαγευτική θέα από το μπαλκόνι του δωματίου σας  το οποίο έχετε κλείσει στην ικανοποιητική (για τα ελληνικά δεδομένα) τιμή των 60 ευρώ.

Κι εκεί που έχετε πιάσει χαλαρή κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων με τον Άγγλο του διπλανού δωματίου, τον ακούτε εμβρόντητοι να σας λεει ότι για τις ίδιες διακοπές με εσάς έχει πληρώσει 176 λίρες (δηλαδή 211 ευρώ). Για επτά διανυκτερεύσεις, που σημαίνει ότι η βραδιά του έρχεται στα 30 μόλις ευρώ.

Και ακόμα δεν έχετε ακούσει το καλύτερο…

Στο συνολικό αυτό ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Τη στιγμή που το πιο φθηνό εισιτήριο από Λονδίνο για Ζάκυνθο με την Ryan Air, στα τέλη του μήνα, κοστίζει περίπου 340 ευρώ χωρίς τις αποσκευές.

Δηλαδή πρακτικά μόνο με το αεροπορικό εισιτήριο ο συγκεκριμένος έχει καλύψει τις διανυκτερεύσεις του και του μένουν και… ρέστα για τα έξοδα των πρώτων ημερών.

Κι ενώ αντίστοιχα για εσάς μόνο το δωμάτιο, για τις ίδιες διανυκτερεύσεις, στοιχίζει 420 ευρώ και φυσικά έχετε ήδη επιβαρυνθεί με το κόστος μετάβασης από την Αθήνα ή όπου αλλού προς τη Ζάκυνθο.

Αυτή είναι μια πραγματική σύγκριση ενός ξένου τουρίστα που έχει έρθει με πακέτο διακοπών μέσω των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων του εξωτερικού στη χώρα μας σε σχέση με έναν Έλληνα που κάνει μόνος τους μια απλή κράτηση σε ένα οποιοδήποτε ξενοδοχείο.


Και υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις για όλα τα δημοφιλή νησιά που ξένοι αλλά και Έλληνες επιλέγουν για διακοπές.

Για παράδειγμα σε ξενοδοχείο στα Μάλια, της Κρήτης υπάρχει προσφορά 7 διανυκτερεύσεων με 286 λίρες (343 ευρώ) με τα αεροπορικά πάντα να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Ενδεικτικά τα πιο φθηνά αεροπορικά από Λονδίνο προς Ηράκλειο είναι 206 ευρώ χωρίς αποσκευές.

Όταν κάποιος από την Ελλάδα ψάξει παραπλήσια ξενοδοχεία της περιοχής για να κλείσει δωμάτιο θα δει ότι οι τιμές κυμαίνονται από 102 ευρώ και φτάνουν τα 150 ευρώ. Δηλαδή για 7 βράδια θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 700 ευρώ μόνο για το ξενοδοχείο.

Θέλετε να πάμε και στον Κάβο στην Κέρκυρα;

Υπάρχει προσφορά 275 λιρών (330 ευρώ) για 7 μέρες όλα πληρωμένα. Σε αντίστοιχα ξενοδοχεία της περιοχής οι τιμές που εμφανίζονται για κράτηση από Ελλάδα είναι στα 55 ευρώ τη βραδιά δηλαδή 385 ευρώ χωρίς βέβαια να συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση σας στο αγαπημένο νησί των Φαιάκων.

Τέλος για να βάλουμε έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό, τη Ρόδο, υπάρχει προσφορά σε τριάστερο ξενοδοχείο στους Πεύκους με 330 λίρες για 7 βράδια. Φυσικά τα αεροπορικά είναι μέσα στην τιμή τα οποία κοστίζουν (τα πιο φθηνά που βρήκαμε) στα 224 ευρώ.

Το ίδιο ξενοδοχείο είχε χρέωση μέσω διαδικτύου από Ελλάδα στα 50 ευρώ τη βραδιά  δηλαδή οι 7 διανυκτερεύσεις κοστίζουν 350 ευρώ, χωρίς τα μεταφορικά.

Ηθικό δίδαγμα: Βάλτε τους φίλους σας να κλείσουν τις διακοπές σας από το Λονδίνο. Θα σας κοστίσει φθηνότερα…


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger