Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφυγόντα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγκομαχούν για να φανούν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Τελειωμό δεν έχουν οι παράνομες δραστηριότητες του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, ο οποίος υπό την προκλητική ανοχή των αρμόδιων Αρχών συνεχίζει την παραδράση του σε κάθε επίπεδο προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο ελληνικό δημόσιο.

Αυτή τη φορά στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο ντοκουμέντο που αποδεικνύει περίτρανα το όργιο φοροδιαφυγής που έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια γύρω από την ψευδομουφτεία Ξάνθης με τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος που διαρρέει από την ελληνική οικονομία προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Το ντοκουμέντο αυτό αφορά απόδειξη που φέρει τον κίβδηλο τίτλο με τη ψευδή και παραπλανητική επιγραφή «Μουφτεία Ξάνθης» καθώς και την υπογραφή του Αχμέτ Μέτε, ο οποίος παρουσιάζεται στο παράνομα εκδοθέν παραστατικό ως «Μουφτής».

Η απόδειξη εκδόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 ύστερα από τη διενέργεια εράνου που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πάχνη για τη συγκέντρωση χρημάτων που επρόκειτο να σταλούν στα παλαιστινιακά εδάφη, έχει κοπεί στο όνομα του πρώην διευθυντή του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Χαϊριγέ κ. Μποσνάκ Σαμπρή ενώ τα χρήματα στον ψευδομουφτή Ξάνθης, σύμφωνα πάντα με το παραστατικό, φαίνεται να παρέδωσε η κόρη του πρώην διευθυντή κ. Νουσεϊμπά Σαμπρή.

Η τελευταία μάλιστα με ανάρτηση της σε λογαριασμό που διαθέτει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο όχι μόνο για τα 1.500 ευρώ που αναφέρονται στη συγκεκριμένη απόδειξη αλλά και για επιπλέον 22.580 ευρώ που συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στον ψευδομουφτή.



«Στο kermes που κάναμε στο χωριό Πάχνη, συγκεντρώθηκαν 21.830 ευρώ. Σε αυτά προστέθηκαν άλλες δωρεές και φθάσαμε στο ποσό των 22.580 ευρώ το οποίο και παρέδωσα μαζί με τους νέους της Πάχνης στο Μουφτή Ξάνθης. Το ποσό των 1.500 ευρώ της δωρεάς που συγκέντρωσα στη συνέχεια, το παραδίδω σήμερα στον αξιότιμο Μουφτή. Συνολικά από το χωριό Πάχνη συγκεντρώθηκαν για τη Γάζα 24.080 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση έχει ανακηρύξει τη φοροδιαφυγή ως τον νούμερο εχθρό της στον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγκομαχούν κυριολεκτικά προκειμένου να φανούν συνεπείς απέναντι στην Πολιτεία όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, είναι το λιγότερο προκλητικό κάποιοι υπό την ανοχή των αρμόδιων Αρχών να διακινούν, χωρίς την έκδοση νόμιμων παραστατικών, ποσότητες «μαύρου» χρήματος προκαλώντας τεράστια αφαίμαξη στην ελληνική οικονομία.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε τους συνεχείς ελέγχους που δέχονται τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες νομοταγείς επαγγελματίες από τις Υπηρεσίες Οικονομικού Ελέγχου, από το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλουν δυσθεώρητα πρόστιμα που έχουν ως αποτέλεσμα το «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Δυστυχώς, όμως, απ’ ότι φαίνεται οι έλεγχοι αυτοί ξεκινάνε και τελειώνουν μόνο στους νομοταγείς…


Λευτέρης Γλερίδης

facebook.com/gleridis

www.fonirodopis.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger