ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 39ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ                                                                      

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ

Ένα ακόμη θύμα των εγκληματικών μνημονίων ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη μακάβρια λίστα των αυτοχείρων της κρίσης, επαναφέροντας με τον πλέον δραματικό τρόπο στο μυαλό όλων τις τραγικές συνέπειες της σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει η Ευρώπη των εκβιαστών στη χώρα μας.

Κάθε ημέρα που περνάει χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται με τη θηλιά των χρεών στο λαιμό, σκέφτονται να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα για να γλιτώσουν μια για πάντα από τα βάσανά τους. Δυστυχώς κάποιοι κάνουν αυτές τις «μαύρες» σκέψεις τους πράξη.

Όπως το 39χρονο παλικάρι από τη Στύψη Λέσβου, που δεν άντεξε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του.

Ο απελπισμένος άνδρας αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με την μητέρα και τον πατέρα του. Γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, οι ηλικιωμένοι γονείς του πήγαν στο δωμάτιό τους για να κοιμηθούν και εκείνος κατευθύνθηκε προς το δωμάτιό του.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όμως, οι δύστυχοι γονείς είδαν ότι στο δωμάτιο του παιδιού της ήταν ακόμα αναμμένο το φως. Ο πατέρας του πήγε να δει τι συμβαίνει και τότε βρέθηκε μπροστά στην αποτρόπαια εικόνα του απαγχονισμένου παιδιού του, με την άψυχη σορό του να κρέμεται από μια αυτοσχέδια θηλιά. Σοκαρισμένος δεν μπορούσε να πιστέψει μαζί με τη γυναίκα του το κακό που τους βρήκε. Ή μάλλον δεν ήθελε να το πιστέψει…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της οικονομικής καταστροφής που είχε υποστεί πρόσφατα. Μάλιστα, λέγεται ότι τον παρακολουθούσε γιατρός ενώ λάμβανε και ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Όπως προκύπτει, πριν λίγο καιρό είχε ανοίξει στο χωριό του ένα κρεοπωλείο με την ελπίδα ότι αυτό θα του εξασφάλιζε τα προς το ζην και θα του έλυνε το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας.

Ωστόσο, όπως έχει συμβεί στα χρόνια της κρίσης με χιλιάδες ακόμη Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τα πράγματα δεν του πήγαν καλά και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον γκρεμίστηκαν και η ψυχολογία του δέχθηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 39χρονος είχε κάποια χρέη από το κρεοπωλείο που έκλεισε και λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα, δεν άντεχε να χρωστάει. Μαζί με τον αδερφό του απασχολήθηκε σε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, όμως φαίνεται πως τα λεφτά που έβγαζε από εκεί δεν ήταν αρκετά όχι για να ξεχρεώσει αλλά ούτε για να επιβιώσει. Έτσι, αποφάσισε να γράψει μόνος του τον τραγικό του επίλογο.

Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος και δεν μπορεί να πιστέψει πως τα χρέη έπνιξαν ένα τόσο αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο καθένας από αυτούς, εξάλλου, θα μπορούσε να είναι στη θέση του,

Όλοι στο χωριό, πάντως, έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την οικογένειά του και για το 39χρονο παλικάρι, που δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα.




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger