Τι μπορεί να σημαίνει όταν τα πόδια σας πρήζονται συχνά; Είναι αλλεργική αντίδραση; Πίνετε υπερβολικά πολύ νερό, περνάτε πολύ χρόνο όρθιοι ή ένα σημάδι κάτι πιο σοβαρού, όπως νεφρικό πρόβλημα;

Κάποια σημάδια σε νεφρικά προβλήματα είναι προφανή, όπως αίμα στα ούρα, αλλά άλλα συμπτώματα είναι λιγότερο φανερά, που μπορεί να υποδηλώνουν άλλα ζητήματα υγείας.

Όπως και να έχει, αν βιώνετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας.

1. Πρησμένα πόδια ή αστραγάλοι

Αν έχετε προβλήματα στα νεφρά, ίσως έχετε κατακράτηση υγρών και δεν τα αποβάλλετε όπως θα έπρεπε.

2. Αίσθημα συνεχούς κόπωσης

Η κόπωση μπορεί να είναι σημάδι από οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν αποτελεσματικά το αίμα, και έτσι το σώμα δεν παίρνει το οξυγόνο που χρειάζεται για να αποδώσει.

3. Προβλήματα ύπνου

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να οδηγήσουν σε αϋπνία, και κατ” επέκταση σε κόπωση. Αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ημέρα, αλλά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

4. Τάση να ξεχνάτε πράγματα ή αδυναμία συγκέντρωσης

Επειδή ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει φιλτραρισμένο αίμα από τα νεφρά, δεν θα λειτουργεί στη μέγιστη απόδοση, και μπορεί να ξεχνάτε πράγματα, να βιώνετε σύγχυση, ή απλά δεν αισθάνεστε οξυδέρκεια ως συνήθως.

5. Ναυτία και έμετος

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να απορρυθμίσουν το πεπτικό σύστημα, και να προκληθεί ναυτία και έμετος.

6. Απώλεια όρεξης

Όχι μόνο θα μπορούσε τα προβλήματα στα νεφρά μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, αλλά μερικοί βιώνουν αλλοίωση στη γεύση των τροφών και δεν αντέχουν να τρώνε τα αγαπημένα τους τρόφιμα πια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απώλεια βάρους είναι αναπόφευκτη.

7. Μυϊκές κράμπες ή σπασμοί

Η συσσώρευση τοξινών, που τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν, μπορούν να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια και συσπάσεις των μυών. Επιπλέον, η συγκέντρωση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται αμυλοειδές μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.

8. Κνησμός δέρματος

Τα νεφρά παίζουν επίσης ρόλο στην εξισορρόπηση των μεταλλικών στοιχείων στο σώμα μας. Όταν το ασβέστιο και ο φώσφορος είναι σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να αισθανθείτε φαγούρα στο δέρμα. Μερικές φορές, μια προσαρμογή στην διατροφή μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να απαιτήσει μια επίσκεψη στο δερματολόγο για να το ελέγξετε.

9. Πρησμένα μάτια

Ακριβώς όπως οι τοξίνες στο αίμα κάνουν τα πόδια και τους αστραγάλους να πρήζονται, προκαλούν και πρησμένα μάτια, ειδικά το πρωί.

10. Συχνουρία

Αν πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα μέσα στη νύχτα χωρίς προφανή λόγο, όπως το να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από τον ύπνο, τότε μπορεί να ευθύνεται μια δυσλειτουργία των νεφρών.ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger