Όλοι κατά καιρούς έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με μια περίεργη οσμή. Εδώ τα βρείτε τις πέντε πιο κοινές και πως τις αντιμετωπίζουμε.

1. Οσμή νεκρού ζώου

Συνήθως ποντίκια αλλά μπορεί να είναι απλά το τρίχωμα του κατοικιδίου μας. Σε ισόγεια, πιθανές αιτίες είναι μια φωλιά εντόμων, κάποιο μικρό φίδι και για την αντιμετώπιση τους χρειάζεται επαγγελματίας. Αυτός θα εφαρμόσει τις σωστές μεθόδους για την αντιμετώπιση του.

2. Ψαρίλα

Μάλλον πρόκειται για ψάρια ή υπολείμματα ψαριών. Ωστόσο, ο καμμένος βακελίτης με τον οποίο φτιάχνονται τα ντουί. Τα καμμένα καλώδια δεν προκαλούν την ίδια οσμή αλλά σε πολλές ηλεκτρικές συσκευές υπάρχουν μέρη από αντίστοιχα υλικά. Εδώ φωνάζουμε ηλεκτρολόγο ή αντικαθιστούμε τη ζωή. Για τις συσκευές καλούμε την αντιπροσωπία γιατί συνήθως η συναρμολόγηση τους θέλει ειδικά κλειδιά.

3. Όσμή βόθρου

Εδώ μπορεί να έχουμε συνδυασμό από ζώα που σαπίζουν στις σωλήνες ή απλά πολύ βρώμικες και φραγμένες σωλήνες από τρίχες και υπολείμματα τροφίμων. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε μερικά οικιακά χημικά να δούμε αν θα λύσουν το πρόβλημα, αν πιάνουν λίγο παραπάνω τα χέρια μας μπορούμε να δοκιμάσουμε το σπιράλ-φιδάκι αλλιώς πρέπει να φωνάξουμε υδραυλικό.

4. Οσμή βρώμικων νερών-μούχλας

Οι μούχλες συνήθως δεν μυρίζουν αλλά τα σημεία στα οποία έχουν λιμνάσει νερά μυρίζουν άσχημα και έχουν μούχλα. Οι μούχλες είναι πολύ επικίνδυνες για το αναπνευστικό και το δέρμα και πρέπει να απομακρύνονται αμέσως. Στο σουπερμάρκετ υπάρχουν ειδικά χημικά για να χρησιμοποιήσουμε και μετά ένα απλό πλύσιμο.

5. Οσμή χαλασμένου αυγού

Το καλό με τα χαλασμένα αυγά είναι ότι το κέλυφος προστατεύει από την οσμή τους αλλά αν σπάσει το κέλυφος τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ βρώμα. Επίσης είναι δυνατόν να είναι διαρροή αερίου. Γι’ αυτό ελέγχουμε τις συσκευές γκαζιού αν διαρρέουν, αερίζουμε καλά, πετάμε αυγά που μπορεί να έχουν χαλάσει και βλέπουμε το αποτέλεσμα.





ΠΗΓΗ
div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"> ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger