Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 


Παρότι τις πληροφορίες που θα σας μεταφέρω τις έχω από προχθές το βράδυ και επαληθεύθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, περίμενα κάποιο στοιχείο για να προχωρήσω!


Και το στοιχείο που περίμενα ήταν το ενδεχόμενο νέου πραξικοπήματος σήμερα Παρασκευή.

Από προχθές δύο αναγνώστες  που υπηρετούν σε δύο διαφορετικά νησιά του Ν/Α Αιγαίου με ενημέρωσαν ότι παρατηρούν κινήσεις μεγάλου μέρους του Τουρκικού Στόλου της Μεσογείου, που έχει ως ορμητήριο την περιοχή που είναι σημειωμένη στο χάρτη.

Η βάση του Ακσαζ (Μαρμαρίδας) είναι η τρίτη σε μέγεθος ναυτική βάση της Τουρκία, όμως είναι η ισχυρότερη στρατιωτικά, αφού όλα τα πλοία που υπάγονται σε ναυτική διοίκηση Μεσογείου είναι 4ης γενιάς και έχουν ισχύ πυρός όσο ο υπόλοιπος στόλος της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαίωσα σήμερα τα ξημερώματα το σύνολο των πολεμικών σκαφών βρίσκεται εκτός του Ναυστάθμου και η διάταξη που έχουν δεν θυμίζει σε τίποτα επιχειρήσεις SAR (έρευνας και διάσωσης).

Σύμφωνα με την άποψη του ενός πληροφοριοδότη μας, η διάταξη που έχουν τα πλοία των Τούρκων προσομοιάζει με αυτή που έχουν στις ασκήσεις Θαλασσόλυκος, οι οποίες είναι ασκήσεις κατάληψης νήσων...

Στο ναύσταθμο υπάγονται 6 φρεγάτες, 6 πυραυλάκατοι, 4 αντιτορπιλικά, 4 κανονιοφόροι, 4 ταχέα περιπολικά (ταχυσκάφη), 12 αποβατικά, 4 ναρκαλευτικά, 6 πλοία γενικής υποστήριξης, 1 τανκερ, καθώς και 9 ειδικά ελικόπτερα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ας ελπίσουμε ότι θα περιορισθούν αποκλειστικά στην αποτροπή πραξικοπήματος στη χώρα τους...

Πάντως στην περιοχή ήδη το Υπουργείο Άμυνας έχει αποστείλει ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ στην περιοχή καραδοκούν και οι φονιάδες του Αιγαίου σε βάθος ασφαλείας...


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger