Ιούλιος 2, 2016.


Παρά τα όσα λένε οι Δυτικοί πρέσβεις για τα  προβλήματα στην FYROM, η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να καθορίσει πως θα τα επιλύσει.


Αυτό είναι το μήνυμα που μετέφερε σήμερα ο αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, Κωνσταντίν Μπερσένεφ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση TV21.


Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η εσωτερική διευθέτηση στη Ψευδομακεδονία, θα πρέπει να γίνει χωρίς πίεση από τρίτες χώρες και ότι αυτή η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει την πλήρη υποστήριξη του Κρεμλίνου.


«Ως χώρα (η Ρωσία) ποτέ δεν ασχολήθηκε με επαναστάσεις,  όπως ορισμένες χώρες εμπλέκονται για να δημιουργήσουν βάσεις για τα μελλοντικά συμφέροντά τους ή να τοποθετήσουν δικές τους  κυβερνήσεις σε κάποια χώρα.


Η Ρωσία, ως χώρα, και όχι ως κόμμα, δεσμεύεται για κάθε χώρα, να είναι σε θέση, ελεύθερα και όχι με πιέσεις από το εξωτερικό, να επιλύσει την εσωτερική κρίση μόνη της, επιλέγοντας κάποιον πολιτικό δικό της και όχι κάποιον που προτείνεται από έξω», είπε ο Κωνσταντίν Μπερσένεφ.


Ο αναπληρωτής πρέσβης μίλησε για τη Διακήρυξη που υπεγράφη στη Μόσχα μεταξύ  του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν και μερικών μικρότερων κομμάτων στα Βαλκάνια.


Ο Μπερσένεφ, σχετικά με το θέμα αυτό, δήλωσε ότι τα ρωσικά κόμματα είναι ελεύθερα να αποφασίζουν μόνα τους με ποιους θα συνεργασθούν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Εκτιμούν τα ίδια, ελεύθερα, να επιλέξουν τους συνεργάτες τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να συνεργασθούν μαζί τους με τις πολιτικές πλατφόρμες τους», είπε.


Ο Μπερσένεφ, μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα που δεσμεύονται με τη σταθερότητα, την ασφάλεια, το σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων.


Στο πλαίσιο των δηλώσεων αυτών, ο ίδιος απέρριψε τις φήμες ότι η κυβέρνηση της Μόσχας είναι ενάντια στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται  από την ‘Έγχρωμη Επανάσταση’ στα Σκόπια.
loading...

--

The Hellenic Information Team
             
Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://www.echedoros-a.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger