Ιδιαίτερα… βεβαρημένη μέρα, τουλάχιστον θρησκευτικά, ήταν το Σάββατο για τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, αφού αμέσως μετά τη λειτουργία στην ανακαινισμένη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε στο Διαθρησκειακό δείπνο των σιιτών.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη λήξη του ραμαζανιού που διαρκεί μέχρι τις έξι Ιουλίου, οι μουσουλμάνοι σιίτες, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργάνωσαν δείπνο προς τιμή του. 

Επίσημος προσκεκλημένος στο φετινό δείπνο ήταν ο πολυσυζητημένος υπουργός.



Ο Νίκος Φίλης προσήλθε στο ινδικό εστιατόριο του Ψυρρή λίγο μετά τις εννέα το βράδυ και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους ιμάμηδες και τα μέλη των προεδρίων των μουσουλμανικών κοινοτήτων. 


Στις 21:15 ένας από του ιμάμηδες σηκώθηκε από το τραπέζι του υπουργού και είπε την προσευχή η οποία σηματοδοτεί την λήξη της ημερήσιας νηστείας του ραμαζανιού. Αμέσως μετά όλοι σερβιρίστηκαν με ινδικά εδέσματα, μεταξύ των οποίων ψητά λαχανικά με κάρι, ρύζι με σαφράν, κοτόπουλο τίκκα, αρνί μασάλα, κρεμμύδια τηγανητά και σαλάτα.



Το βραδινό δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού ονομάζεται Ιφτάρ και σερβίρεται μετά τη διάλυση του ηλίου. Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και στο ινδικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. «Παρών» στην εκδήλωση των σιιτών μουσουλμάνων έδωσε και η Ζωή Αποστολοπούλου από το Ποτάμι.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger