Σε απίστευτες καταγγελίες κατά της Τουρκίας προέβη ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι Ερντογάν-Νταβούτογλου στηρίζουν προσωπικά το ISIS!

Όπως είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο Phoenix TV, αν δεν υπήρχαν η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει η ISIS!

Μάλιστα επεσήμανε πως οι τζιχαντιστές με τα όπλα και την τρομοκρατία κατέλαβαν κάποιες περιοχές και ότι αυτές οι ακραίες οργανώσεις στην πράξη στηρίζονται από την Τουρκία. Υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος κατορθώνει να βγάζει χρήματα πουλώντας πετρέλαιο βασικά μέσω Τουρκίας αλλά και πως τόσο στην πώληση όσο και στους οικονομικούς λογαριασμούς η Τουρκία παίζει θεμελιώδη ρόλο. «Η βασική αρτηρία ζωής του ISIS είναι η Τουρκία» επανέλαβε αρκετές φορές σημειώνοντας πως η χρηματοδότηση των τζιχαντιστών προέρχεται κατά μείζονα λόγο – εκτός από την Αγκυρα – και από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία. 

Μερικά σημεία από την συνέντευξη Άσαντ στο Phoenix TV: 

Με την υποστήριξη των ΗΠΑ ιδρύθηκε το ΙΚ 

Ο Άσαντ έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν για το πώς ιδρύθηκε το Ισλαμικό Κράτος. 

«Η ISIS και η al-Nusra, είναι παρακλάδια της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. Και στο Αφγανιστάν - όπως είπε ο Κλίντον, και όπως όλοι γνωρίζουν - σχηματίστηκαν για να πολεμήσουν τους Σοβιετικούς την εποχή εκείνη με χρήματα της Σαουδικής Αραβίας και υπό την αμερικανική επίβλεψη και τις οδηγίες. Αυτό είναι πολύ σαφές, αυτή είναι η πραγματικότητα. [...] 
Ερντογάν-Νταβούτογλου τους στηρίζουν προσωπικά 
Από άποψη διοικητικής μέριμνας, όλα τα είδη των στηριγμάτων για ISIS, είτε πρόκειται για το ανθρώπινο δυναμικό, τα χρήματα, και την πώληση του πετρελαίου τους, και ούτω καθεξής, περνά μέσα από την Τουρκία, σε συνεργασία με τους Σαουδάραβες και το Κατάρ, και φυσικά με τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς να είναι θεατές σ' αυτό που συμβαίνει. 
Αλλά χωρίς αυτή την υλικοτεχνική βοήθεια το ISIS δεν μπορεί να επιβιώσει, επειδή δεν έχει «θερμοκοιτίδα» τη Συρία. [...] Στην πραγματικότητα, η δύναμη τους προέρχεται από την Τουρκία με την προσωπική υποστήριξη του Ερντογάν και Νταβούτογλου. 
Πώς πωλούν πετρέλαιο; Μέσω Τουρκίας 
Κυρίως μέσω της Τουρκίας. Τα χρήματα προέρχονται από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και φυσικά από την ίδια την τουρκική κυβέρνηση. Το πετρέλαιο πηγαίνει από τη Συρία στην Τουρκία, γιατί έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες πετρελαιοπηγές είναι πιο κοντά στην Τουρκία. Βέβαια είναι ακόμη πιο κοντά στο Ιράκ αλλά δεν μπορούν να το πωλούν μέσω του Ιράκ, διότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει αγωνιστεί κατά του ISIS, ενώ η τουρκική κυβέρνηση το στηρίζει. Έτσι, αυτή είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για το ISIS, μέσω της Τουρκίας. 

Ο Ερντογάν θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία 
Σε ερώτηση γιατί οι γειτονικές της Συρίας χώρες, όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στράφηκαν εναντίον της, ο Άσαντ εκτιμά: 
«Επειδή ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος ήταν Πρωθυπουργός εκείνη τη στιγμή, έχει την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην καρδιά του. Έτσι όταν είδε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέλαβε τον έλεγχο στην Τυνησία και αργότερα στη Λιβύη, στη συνέχεια, στην Αίγυπτο, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την αναζωογόνηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στον αραβικό κόσμο, αλλά όχι κάτω από την οθωμανική ονομασία. Κάτω από το όνομα του Ισλάμ. 

Έτσι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει τον κόσμο. Το μόνο εμπόδιο ήταν η Συρία. Αυτός είναι ο λόγος [...] Έτσι, γι 'αυτόν, η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο στη Συρία και εκείνος (σ.σ. ο Ερντογάν) θα είναι ο «ιμάμης» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε αυτή την περιοχή. 

iefimerida
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger