Η περιοχή της Κριμαίας αποτελεί το Μήλον της Έριδος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην άλλοτε χώρα της Σοβιετικής Ένωσης και την προσάρτησή της στη ρωσική επικράτεια. Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ των δύο χωρών, οι σχέσεις των οποίων έχουν διακοπεί.

Η μεν Ρωσία υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα, στόχο του οποίου ήταν η έδρα των μυστικών υπηρεσιών στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις μάχες που διεξήχθησαν σκοτώθηκαν ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας πράκτορας. Το Σαββατοκύριακο, το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε ικανές μονάδες στρατού να μεταφερθούν στην περιοχή της Κριμαίας. Ανάμεσα στις μονάδες που μετακινήθηκαν ήταν και τανκ τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι αρχικές διαρροές έκαναν λόγο για ενδεχόμενη εισβολή στην Κριμαία, προκειμένου να ανακαταληφθεί από ουκρανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Η απάντηση των Ουκρανών στις ρωσικές διαρροές ήταν άμεση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας διέψευσε ότι συνέβη αυτό το περιστατικό στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την είδηση περί επέμβασης των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας για την αντιμετώπιση εισβολής στην περιοχή της Κριμαίας.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο, επέμεναν ότι εκδηλώθηκε «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον της βάσης στην Κριμαία, με δύο θύματα από την πλευρά τους, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Αναφέρθηκε δε, πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger