Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβες μολότοφ, τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Αυγούστου.

Τέσσερις βόμβες μολότωφ πέταξαν άγνωστοι εναντίον του κτηρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετράκη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γύρω στις 03.10 τα ξημερώματα, οι δράστες της επίθεσης, πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτηρίου, στην οδό Μονής Πετράκη 10 στο Κολωνάκι, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.
Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. τα φιλαράκια του ΣΥΡIΖΑ, ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΈS - ANTIFA
Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αντεξουσιαστών που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.
Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσε η εισβολή ομάδας αντεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Τότε είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.
Μετά το ντου στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος από την αφωνία της κυβέρνησης καθώς χρειάστηκαν τρεις ημέρες προκειμένου με κοινή ανακοίνωσή τους οι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος να προχωρήσουν σε καταδίκη της εφόδου των αντεξουσιαστών.
Σημειώνεται ότι για ορισμένες επιθέσεις σε ιερούς ναούς, όπως σε αυτό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο έχει υπάρξει και κείμενο ανάληψης ευθύνης από ομάδες αντεξουσιαστών που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αντίποινα για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

pentapostagma
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger