Η αγωνία για τους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων κορυφώνεται καθώς εντός του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2016.

Πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων, είναι η Δευτέρα 22 Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση θα «πέσει» μέσα στην εβδομάδα 22-26 Αυγούστου.

Η πορεία που θα διαγράψουν οι βάσεις 2016 αναμένεται να είναι «τρελή», όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στις Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα της Πληροφορικής αναμένεται να σημειωθεί «βατερλό» με μόνη εξαίρεση να αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου.

Οι ελάχιστοι αριστούχοι αλλά και η απογοητευτική εικόνα των χαμηλών μορίων είναι η κύρια αιτία της βουτιάς των βάσεων. Ενδεικτικό είναι, το ότι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια, φτάνουν τους 19.863.

Όπως αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία των βάσεων 2016 για τις πανελλαδικές, μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 18.500 μόρια, ενώ οι αριστούχοι που «έπιασαν» περισσότερα από 19.500 μόρια είναι μόλις 55! Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μαθητής μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο με 9.000 μόρια (κυρίως σε Παιδαγωγικά τμήματα), ενώ στις κεντρικές Ιατρικές σχολές απαιτούνται σχεδόν 19.000 μόρια!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια είναι μόλις… 758 με την πλειονότητα αυτών (462) να είναι στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας και Ζωής της ομάδας προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών.

Πρακτικά, αυτό μπορεί να «μεταφραστεί» σε άνοδο στις Βάσεις 2016 στις ιατρικές σχολές, κάτι που θα «συμπαρασύρει» και τις σχολές Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής και Βιολογίας. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, μικρές μεταβολές θα σημειωθούν στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Επίσης, μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Επιστημών.






ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger